13.8 C
Sofia

БНТ разобличава ДБ-ПП и ГЕРБ за тролски страници във Фейсбук и изборни манипулации.

Публикувано на:

БНТ излъчи епизод, за който БНМ говори от години. Те се занимаваха с това как политическите партии използват социалните медии, за да манипулират избирателите и нашите демокрации. БНТ обаче забрави да спомене главните виновници, може би защото е тяхна собственост и това, което са открили за тях, би ги криминализирало.

БНМ вече е публикувала множество статии за това как основните тролски ферми в България в момента са собственост на ПП и ДБ и са спонсорирани на американско ниво. Следващата след това е ГЕРБ, но те не могат да се сравняват с фалшивите акаунти и ферми, които имат ПП и ДБ в социалните мрежи.

https://bgnational.media/2023/03/01/eto-kak-pp-i-db-manipulirat-izborite-s-fabrika-ot-falshivi-trolski-akaunti/

Това поражда въпроса защо БНТ е решила да изтъкне този факт? Защо избраха да защитават ДБ и ПП, изглежда, че БНТ също е в схемата. Троловете, които стоят зад кампанията за ПП и ДБ, пишат най-очевидните дезинформационни постове, използват очевидни фалшиви профили, но Фейсбук изглежда ги защитава и не прави нищо по въпроса.

Фейсбук, също така е дал правомощия на тролския дезинформационен сайт “factchecker.bg” да забранява хора и постове във фейсбук! Това дава на ПП, ДБ и ГЕРБ пълната власт да унищожат демокрацията.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ