25.8 C
Sofia

СКАНДАЛНО! Вижте в какъв палат живее ПОДполковник Николай Марков!

Публикувано на:

Една от най-противоречивите фигури, които се включиха в предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 със собствен политически проект, подполковник Николай Марков, може да се похвали със сериозна недвижима собственост.

Луксозният имот на подполковника, който е дисциплинарно уволнен от НСО преди 17 години, се намира в скъпарския столичен квартал Драгалевци. В съседство с редица знакови лица на Прехода в България се намира впечатляваща къща собственост на подполковник Марков. Но нека първо отговорим на въпроса:

Как може да сме сигурни, че къщата е на Марков?

Източници на БНМ категорично потвърждават, че имотът е на Николай Марков. Допълнителна проверка, която е извършена показва, че избирателната секция, в която е регистриран подполковник покрива именно този район.

Най-интересното е, че имотът е наскоро построен, тъй като ясно може да се сравнят снимките от гугъл карти – през 2012 г. на мястото има стара вила и храсталаци, а през 2022 там вече се издига съвсем различна сграда, достойна за истински “герой” на българския Преход.

Защо цялото нещо е подозрително?

Поради няколко причини. Както знаем, подполковник Марков (който навсякъде се обявява като полковник, но истината е, че такъв чин реално не притежава) е бил осъден от своя бивш началник в НСО – ген. Стоян Томчев, вследствие на което г-н Марков е трябвало да заплати 12 000 лева на Томчев. До заплащане на сумата обаче така и не се стига заради “хватки”, които Марков използва в това число и че някакво време е бил безработен.

Според вас може ли безработен човек да има такава къща? Г-н Марков на всеослушание обяснява, че единствената му заетост е като унивеситетски преподавател. Възможно ли е преподавател в НБУ с най-ниската научна степен и заплата между 1500 и 2000 лева да си позволи подобен стандарт и имот в един от най-скъпите софийски квартали?

Вместо заключение

Крайно време е българското общество да зареже своята наивност особено по отношение на кандидатите, които искат да го управляват. Трябва да сме готови като граждани да задаваме и някои неудобни и лични въпроси, за да сме сигурни, че нашите потенциални избранници не са най-обикновени измамници или контролирани проекти, пуснати в правилния момент на правилното място от кукловодите на политическата сцена в България. В този ред на мисли е важно подполковник Марков да отговори на следните въпроси, ако иска да подсигури доверието на българските избиратели:

– От къде са средставата за построяване на въпросната къща?
– Разполага ли с други имоти и как са придобити те?
– Каква е професионалната дейност на членовете на неговото семейство?
– Каква е дейността на дружеството, в което е съдружник?

И накрая един въпрос от нас към читателите – Как си обяснявате медийния интерес към неговата особа (в последните години активно прехвърлил се в онлайн пространството), при все, че досега “гръмките му разкрития” никога не са довеждали до нищо най-вече поради липса на каквато и да било конкретика (в това число и в сигнали, които той самият е подавал към органите).

Кой разбрал, разбрал.

Вашето мнение?
+1
10
+1
2
+1
3
+1
4
+1
1
+1
1
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ