18.9 C
Sofia

Защо Тръмп е намерен за виновен и защо Възраждането и българите трябва да се притесняват.

Публикувано на:

Както ни съобщиха новините, Тръмп е признат за виновен. Но какво е било неговото престъпление? Официално той е обвинен във „фалшифициране на търговска документация“ и е малко вероятно да бъде осъден на затвор, а само на глоба. Изглежда, че целият този цирк е бил само за да навреди на публичния му имидж и може би да го обвинят в нещо повече, но това е единственото, за което са могли да го хванат.

Какво изобщо означава „фалшифициране на бизнес документи“? Ами ето какво се е случило, Тръмп е американски плейбой от хайлайфа, бил е с множество топмодели и дори порноактриси, една от които е известната Сторми Даниълс. Това обаче може да не се отрази на политическото му досие, тъй като той се кандидатира като консерватор, затова накара адвоката си да ѝ плати за декларация за неразкриване на информация.

Това е нещо съвсем нормално, обаче Тръмп може би е допуснал грешка, защото адвокатът ѝ е платил, преди Тръмп да изпрати парите и да ги маркира като „скъпоструващи юридически услуги“, което би трябвало да е така. Можете да попитате всеки счетоводител, обаче има юридически вратички, които не са толкова добре дефинирани, и така те са стигнали до обвинението на Тръмп. В действителност това е бил юридически разход и той не го е фалшифицирал, но уволнил адвоката си, а по-късно този адвокат бил хванат да върши съмнителни неща, така че го накарали да свидетелства нещо различно и Тръмп бил признат за виновен.

Но те не могат да го вкарат в затвора или нещо друго за това, тъй като това най-вероятно би предизвикало гражданска война поради високата подкрепа на Тръмп и вероятността той да бъде победител на следващите избори. Когато над 50% от страната те подкрепя, политическите репресии срещу теб не са лесни.

Как се отразява това на политическата ситуация у нас? В останалата част на Европа се говори за забрана на партии вляво и вдясно, например в Германия се опитват да забранят партията AfD. В България се говори за забрана на партия „Възраждане“, ръководена от Костадин Костадинов.

Признаването на Тръмп за виновен трябва да накара Костадинов и българите да се притеснят от това, което може да се случи с демокрацията ни тук. Макар че е трудно да се забрани Тръмп, няма да е толкова трудно да се забрани партия „Възраждане“ и да се закрие всякаква опозиция, тъй като сме колониална държава.

Това би трябвало да подскаже на Костадинов, че трябва да заеме по-удобна позиция като водеща фигура като Тръмп и да получи 30 или 40 % от гласовете, за да се чувства в безопасност. Всичко под това рискува партията да бъде закрита, така че избирателите трябва да се замислят какво се случи в Америка и какво може да се случи тук. Пълноценна западна диктатура може да бъде бъдещето, което ще видим много скоро, ако обществото не изиграе картите си правилно.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Борис Морев
Борис Морев
Дипломат

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ