11.5 C
Sofia

“Американски” ЛГБТ порноактьори и тролове получиха разрешение да цензурират българи във Фейсбук.

Публикувано на:

Нов скандал за цензура в България. Сайтът за тролска дезинформация “factcheck.bg” или “Фактчек бг” е сключил договор с Фейсбук да следи и цензурира българите в социалната мрежа.

Това е поредният скандал, който удря Facebook, които вече бяха обвинени в манипулиране на избори и опит за унищожаване на демокрацията. Твърди се, че Западът използва платформи като Facebook, за да цензурира истинската демокрация и опозицията срещу западния колониализъм, като контролира информационния поток.

Лидерът на политическа партия “Възраждане” сподели снимка с всички тролове, наети във factcheck.bg. Тези тролове са направили множество възмутително фалшиви истории, които трябва да бъдат проверени от властите, като една от тях твърди, че Джон Атанасов не е създател на първия цифров компютър, което е невярно твърдение. Друга, в която се твърди, че Путин е излъгал по време на интервюто с Тъкър Карлсън по икономически въпрос, което е друга лъжа, която сайтът публикува. БНМ доказа, че Атанасов е създал първия цифров компютър, а Путин е казал истината за това, че Русия е третата по големина икономика в света по БВП по ППС.

Един от троловете в публикацията, споделена от Костадин Костадинов, е привлякъл вниманието на международните правни институции – лице на име “Свилен Оприков”(Svilen Oprikov). Това лице се подвизава под името Форза Елена Гунчева в платформата “Х” (Forza Elena Guncheva). Той е привлечен като агент на Запада за нападения и публикува в профила си списъци с жертви, включително членове на семействата на жертвите и техни данни.

Безброй невинни българи са били репресирани и заплашвани заради неговите действия. Той се опитва да създаде нещо като “Миротворец”(Списък за хора, които да бъдат убити или репресирани), но за българи, а не за украинци/руснаци.

Самоличността му беше разкрита в международно разследване, за което можете да прочетете тук.

Оказа се, че той е гей порно актьор! Превърнал се е в американски агент!

Сега той има властта да закрива фейсбук профили, които не следват западната идеология!

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ