23.5 C
Sofia

Ето как ПП и ДБ манипулират изборите с фабрика от фалшиви тролски акаунти

Публикувано на:

Журналисти на БНМ се натъкнаха на любопитна гледка – фалшив профил със сравнително голяма аудитория споделя проучване, което дава на ПП-ДБ над 50%! Данните са на някаква си измислена “Беловски интернешънъл Болкан”, която не фигурира никъде. От този едностранен дебют на менте агенцията можем да заключим, че това е проста тролска кампания, целяща изкуствено да завиши обществените очаквания за подкрепа на ПП.

Още един недъг на това “проучване” е, че сборът на процентите дори не излиза 100%, а 104.1%. Това е грозен опит за манипулация от страна на ПП, които обиждат интелекта на българския избирател.

Фалшивите профили са с американски имена и въпреки това спам групи във Facebook с пропаганда на ПП -ДБ . ПП и ДБ имат най-агресивната фабрика на тролски ботове в България, техните фалшиви бот акаунти спамят всички социална мрежи.

Това е опит за унищожаване на нашата демокрация.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ