4.2 C
Sofia

“ДБ и ПП са ГЕРБ на стероиди” – най-големият корупционен скандал в българската история.

Публикувано на:

Това ще бъде сборна статия с множество истории, тъй като BNM реши да публикува 1 голяма статия, а не няколко.

Някои от темите:

Какво е NEXO и как купи политическа защита от DB/PP.

Как се перат пари в джобовете на политиците.

Как NEXO открадна пари от благотворителни организации за деца с увреждания, за да финансира политически движения.

Продължаваме Промяната е попаднала в нов корупционен скандал. Една от многото олигархични фирми, свързани с партията, беше нападната от властите. „NEXO“ е съмнителен крипто сайт, който е изправен пред международен контрол за своите измамни практики. Действа в България, криейки се зад политически фигури, на които плаща да ги защитават от закона.

NEXO беше съден в САЩ за работа без необходимия лиценз. Те бяха излъгали, че притежават такъв и мислеха, че могат да се измъкнат. През септември беше съобщено, че „NEXO СЕ СЪДИ ЗА ОПЕРИРАНЕ НА КРИПТО БРОКЕРИ БЕЗ ЛИЦЕНЗ И ЗА ФАЛШИВ ЛИЦЕНЗ“ – Nexo е съден от осем държавни регулатора на ценни книжа на САЩ, включително прокуратурата на Ню Йорк, ръководена от главния прокурор Летиция Джеймс.

По-късно през декември NEXO избяга от САЩ и престана да работи, тъй като техният сайт за измами не можа да спази законовите разпоредби, които трябва да спазват истинските брокерски компании. „Бюрото за финансова защита на потребителите разкри миналата седмица, че е започнало разследване дали Nexo е нарушил законите за защита на потребителите миналата година. Разкритието от миналата седмица дойде, когато се отхвърли петицията на Nexo за спиране на разследването.”

Днес в България NEXO бяха изненадани от властите и бяха извършени безброй арести.

„Крипто кредиторът Nexo се оказа обект на мащабно разследване в България”, тъй като прокурорите разглеждат възможно пране на пари, данъчни нарушения, компютърни измами и други престъпления.

Над 300 души участват в операцията в столицата София, съобщиха от българската прокуратура. „В столицата се провеждат активни следствени действия за неутрализиране на незаконната престъпна дейност на криптобанка Nexo.

Длъжностни лица също така казват, че имат доказателства, че поне един човек, който е използвал платформата за прехвърляне на криптовалути, е официално обявен за финансист на терористични дейности.

БНМ обаче установи, че NEXO вече са се свързали с корумпираните политически фигури, за които плащат, и вече са се намесили. Това означава, че разследването най-вероятно няма да стигне доникъде, тъй като корумпирани партии като ДБ и Продължаваме Промяната се опитват да сложат край на разследването.

Споделени са безброй отзиви от хора, които споделят своите истории за това как NEXO са ги измамили.

След дълбоко разследване на служителите на „НЕКСО“ е открита ясна схема за пране на пари. Откриха се случайни служители, дори секретарки, които пращат по 20,000 лв на Демократична България. Питаме как секретарки в страна, където средната заплата след данъчно облагане е около 1,400 лв, в крайна сметка дават 20,000 лв на политическа партия.

Попитахме Демократична България защо точно цифрата 20,000лв е избрана, но те отказаха да отговорят. Вярваме че, тъй като всички дарения са били една ТОЧНА сума, това е автоматизиран процес, който компанията използва, за да изпере пари.

Това си е чисто аматьорство или арогантност, тъй като те смятат, че са над закона с всички политици, които имат в джобовете си. Траян Николов е една от ключовите фигури зад NEXO и е брат на известния олигарх Тенко Николов. БНМ вече разкри тези схеми в предишни статии.

Това е просто повторение на различните схеми зад DB и ПП.

По-нататък Настимир Ананиев е открит в друга фирма за пране на пари с други членове на NEXO. Днес той се закани да съди всеки, който го разобличи, а ние от БНМ предизвикваме Настимир Ананиев да ни съди.

Ние също се чудим как този „честен борец с корупцията“ има милиони за хвърляне на мъртви компании. Прането на пари е очевидно.

Част трета „ОСНОВАТЕЛЯТ НА NEXO И СЕМЕЙСТВОТО МУ,  ИЗТОЧИХА СРЕДСТВА ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗА БОЛНИ ДЕЦА. ИЗПОЛЗВАХА ДАРЕНИЯТА КАТО ЛИЧЕН ФОНД ЗА КЪЩА, ДОРИ ИЗГРАДИХА ДВОРЕЦ ЗА СЕБЕ СИ“

Как съоснователите на Nexo ОТКРАДНАХА ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

Nexo е съосновател от трима българи

а. Коста Кънчев

b. Антоний Тренчев

c. Георги Шулев

Законно Георги е заличен от регистъра.

Коста Кънчев

Коста е съосновател на Credissimo, преди да започне Nexo

Запомнете името на компанията Credissimo, тъй като това ще бъде от значение за нашето търсене на информация.

Антоний Тренчев

Антони е бивш народен представител

Георги Шулев

Георги е син на бившия български вицепремиер Лидия Шулева

И тримата наши добре свързани съоснователи на Nexo също бяха директори в Credissimo

Източник: Бялата книга на Nexo.

Сега, представихме Ви нашия звезден състав от политици и синове на политици.

Момчетата, които ръководят шоуто зад Nexo. Нека се заровим в историята на основаването на Nexo.

В бялата книга на Nexo за тяхното ICO ясно се посочва, че Nexo се „задвижва от Credissimo“. Каквото и да означава това “захранване”, нека просто го приемем като „свързано с“. Проверете сами, Credissimo се споменава 32 пъти в белия документ на Nexo.

През 2020 г. български репортери разкриха огромен скандал около HelpKarma, благотворителна организация, фокусирана върху здравето на децата. Те открили, че даренията са използвани за закупуване на недвижими имоти, пищни лични пътувания и други неща.

Това, което откриха, беше как през март 2018 г. Калин Кънчев, бащата на Коста Кънчев, беше назначен в Управителния съвет на HelpKarma случайно. А през март 2018 г. беше проведено и първото ICO на Nexo.

Разследванията установиха, че HelpKarma е събрала милиони долари и е раздала огромни комисионни на:

а. Фирменият съвет (баща на Коста Кънчев)

b. Основател (братовчед на Коста Кънчев)

c. Фантастични заплати на колеги с месечна заплата от $50,000, докато средната заплата в София, България е $1,000.

Скандалът беше толкова масов, че се наложи заместник-министърът на финансите на България да говори. Според направени негови изчисления, 12,2% от даренията са изплатени като “заплати”. А е трябвало да се ограничат до 5%, т.к. има само 17 души на заплата!

Коста Кънчев присвои средствата и построи ДВОРЕЦ, „с размерите на гимназия“. Парите идват от даренията на над 130 000 българи, които с готовност са  дарявали защото са смятали, че е предназначено за лечение на деца.

Освен това беше открито, че огромни суми са били отклонени от истински благотворителни каузи от

– писане на големи фактури (към свързани фирми)

– други счетоводни трикове, предназначени за измама

Става все по-зле, lupa.bg друг разследващ новинарски канал в България установи, че с натрупването на даренията на HelpKarma Credissimo & CredissimoSuper (същите акционери) започват да отчитат огромни увеличения на капитала си!

Credissimo е компания за незабавни кредити в България, която предлага кредити до заплата на хищнически лихви. Коста Кънчев е действителен собственик на Nexo и Credissimo.

Капиталът е важен в конкурентната индустрия на заемите до заплата, цената на капитала до голяма степен определя успеха на компанията за заеми до заплата. Когато цената на капитала е ниска, компанията може да дава повече заеми и да печели повече приходи, а когато капиталът е откраднат от дарения, тогава цената е нула!

Nexo събра средства от Arrington XRP Capital

Да, същите хора, които са инвестирали в и са ни донесли измами като:

– Луна Тера

– Чай

– Anchor 

Връзката между Arrington XRP Capital и Nexo е чрез Наталия Караянева, руска еврейка, която се омъжи за синът на семейство Караяневи.

Тя е дъщеря на Ветко и Маринела Арабаджиеви, всичките арестувани по обвинения за пране на пари и данъчни измами.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ