19.8 C
Sofia

“Софиянци за продан” – Купуване на гласове в социалните мрежи

Публикувано на:

БНМ получи сигнал за хора продаващи гласовете си. Арести са извършени навсякъде в страната по обвинения за купуване на гласове от ГЕРБ, ПП и ДБ.

БНМ обаче получи сигнал за хора, които продават вота си онлайн. Определени лица са публикували предложения да продадат своя глас и признават, че са получили пари за това. 

Това, че хората обсъждат продаването на гласа си открито, без да очакват каквито и да е последствия от това, е възмутително. Изглежда че не вземат закона на сериозно и знаят, че ще бъдат под закрила, ако партията, за която са гласували, победи.

Нямаме конкретни данни коя партия е купила гласа, но на база списъка с приятели на лицето, изглежда като това да е била Демократична България. Това е и партията похарчила най-много за получен глас в предходната предизборна кампания.

Предложението за продадения глас на софиянката е приблизително 500лв. Това е абсурдно и трябва моментално да бъде разследвано от отговорните служби, като, при доказване на престъпление, виновните трябва да понесат наказателна отговорност съгласно закона. Напомняме Ви и че Демократична България провежда агресивна кампания с цел набиране на ромските гласове в последните седмици, като се появиха обвинения за купуването на ромски босове.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ