11.5 C
Sofia

Възраждане излиза като най-големия победител на изборите!

Публикувано на:

Българска национална медия ви представя най-актуалното проучване на БНМ Рисърч груп за предстоящите избори.  Изследователската група на БНМ работи извънредно, за да се сдобие с възможно най-представителна извадка в множеството населени места в България. Групата ни анализира всички данни и синтезира най-точното проучване на обществените нагласи към днешна дата.

Отказ от отговорност: БНМ е професионална изследователска група, която се занимава с реални данни, статистики и анализи. Ние не сме „социологическа агенция“, тъй като произвеждаме реални данни, а не измислени стойности и непрофесионални или платени резултати.

Следвайте “БНМ” в Телеграм, Вайбер и Фейсбук.

Резултатите показват, че ГЕРБ е по-напред в статистическите данни, но не с много. ГЕРБ поддържа стабилна линия над 20%, както поддържа и същите стойности от предишните избори. Това се дължи на голямото количество административна и местна областна подкрепа от кметствата, както показват нашите аналитични данни.

Най-големият победител на тези избори ще бъде Възраждане, които са постигнали исторически достижения за фактически алтернативна партия. Трудно е да си спомним за друга партия в новата ни история, която да увеличи процентите си толкова бързо, колкото Възраждане за такъв кратък период от време.

Възраждане изненада всички. Случвало се е партиите да удвоят или утроят гласовете си, но Възраждане почти ги учетвори от предишните избори. Това може да се припише на  необичайните обстоятелства.  Това не е нормална 4-годишна времева рамка от избори до избори, при която се случва удвояване и утрояване на гласовете. Това е едногодишен мандат, след който подкрепата за Възраждане се е увеличила почти четири пъти.

В момента те се борят с ПП за 2-ро място и ГЕРБ за първо място. 

На 3-то място е ПП. Въпреки ниския рейтинг на кабинета им и факта, че оставиха България в хаос, те успяха да останат актуални, макар и с частично уронена репутация. Те продължават да крадат гласове от партии, като Да България, за да останат актуални, с което бавно и мъчително убиват по-малките си партньори.  Докато нашето проучване показва, че Да България е паднала под 4%, други изследователски групи не го правят.  Това вероятно се дължи на факта, че БНМ не провежда анкети само в предимно либерални региони, където Да България е сила. Докато според БНМ този метод за събиране на данни е неправилен и предубеден, то „социалогически агенции“ като Alpha Research го правят (ако изобщо събират някакви данни).

Не е нужно да коментираме ДПС, тъй като електоралната им база остава непроменена. БСП обаче е с почти напълно заличена историческа значимост като „2-ра най-голяма партия” и „лице на опозицията”, тъй като техните избиратели са се пренасочили главно към Възраждане и новия играч „Български възход“.

Български възход може да е новата партия в парламента, но това предстои да се реши, тъй като напоследък Янев бе замесен в множество скандали по повод Русия, както и обвинения, че е фалшив националист.

Харесайте ни и във Фейсбук

Последвайте ни във Вайбър

Последвайте ни в Телеграм

Вижте повече от нас!

Вашето мнение?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ