16.8 C
Sofia

Защо само Възраждане помага на жертвите в наводнените райони?

Публикувано на:

Българите станаха свидетели на голям брой природни бедствия през последните дни и Цончо Ганев от Възраждане призова правителството да вземе мерки, за да помогне на хората в нужда. Въпреки това няма предложен официален правителствен план за това как ще се помогне на хората, които са загубили всичко в наводненията. Цончо Ганев отбеляза, че правителството е похарчило милиони за жилища и социални помощи на украинците дошли в България, но тепърва трябва да действа, за да помогне на собствените си граждани, които нямат къде да отидат и някои от тях дори нямат какво да ядат.

Към момента други политически партии като „Продължаваме промяната” и лидерите ѝ Кирил Петков и Асен Василев не са предприели никакви мерки за помощ на пострадалите. Вчера Асен Василев бе забелязан да разпуска във Велинград, а Кирил Петков пътуваше из страната.

Единствената регистрирана политическа партия, участваща пряко в подпомагането на жертвите е Възраждане. Членовете на партията отделиха време от своята кампания и работа, за да се присъединят като доброволци в помощ на жертвите. Докладите показват, че те са похарчили пари предназначени за кампанията си, както и от собствените си джобове, за да пътуват, да превозват и да помогнат на много пострадали в засегнатите райони.

БНМ призовава всички политически партии да предприемат действия и да покажат, че могат да помогнат на българския народ, вместо да пътуват до Велинград. Как може само една партия да отдава ресурси и човешки труд в помощ на пострадалите българи, а другите да гледат и да критикуват отстрани?

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ