13.8 C
Sofia

Цончо Ганев: Незабавно държавата да помогне на жертвите от наводненията

Публикувано на:

В момента България е поразена от наводнения в много градове и села. Хиляди хора бяха евакуирани и домовете им бяха разрушени или временно станаха негодни за живеене. Правителството не успя да направи нищо и продължава да се проваля, въпреки че подобни наводнения се случиха само преди дни.

Цончо Ганев направи пламенна декларация, в която критикува правителството и провала му да се справи с бедствията и отношението му към пострадалите, които са оставени на произвола на съдбата:

„Във връзка с бедственото положение в няколко населени места и евакуираните дори чрез хеликоптери българи, предполагам, че правителството ще започне да установява нашите сънародници в хотели по черноморието, на първа линия, нали?

Туристическият сезон завършва, а при положение, че половин година в хотелите са настанени украински “бежанци”, то мисля, че и за няколко бедстващи българи ще се осигури подслон там.”

Той пита щом хиляди чужденци са получили удобни хотели и луксозни жилища заедно с дневни отпуснати пари на стойност понякога над средната заплата в повечето населени места в България, тогава защо правителството не се отнася по същия начин към своите граждани? Чужденците по-ценни ли са за правителството от българските граждани?

Българското правителство трябва да даде на всички българи, пострадали от природни бедствия, стабилна парична помощ и жилища с подобаващи условия на живот, каквито получиха украинците – хотели, а не бежански палаткови лагери.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ