8.6 C
Sofia

Полски съдия бяга в Беларус в търсене на убежище, казва, че САЩ и Великобритания тласкат Полша към война!

Публикувано на:

Полски съдия избяга в Беларус, където твърди, че търси убежище поради политическо преследване в Полша заради противопоставянето си на правителството, което той обвинява, че „води страната към война под влиянието на САЩ и Великобритания“.

„Поради несъгласие с политиката и действията на властите бях принуден да напусна родината си и в момента се намирам в Беларус“, написа Шмидт в услугата за съобщения Telegram тази сутрин заедно със своя снимка в Минск.

„Бях преследван и сплашван заради независимата си политическа позиция“, продължава той. „Изразявам протеста си срещу полските власти, които под влиянието на САЩ и Великобритания водят страната към война.

„Полската нация подкрепя мира и добросъседските отношения с Беларус и Русия“, добави съдията. „Ето защо съм в Минск и съм готов да кажа истината.“

След това Шмидт даде пресконференция в централата на БелТА.

Съдията повтори фактите за това, че е бил подложен на преследване в Полша, описа Беларус като „отворена и приятелска страна“ и похвали Лукашенко като „много мъдър лидер“, който „е направил много за запазване на мира в нашите региони “, съобщава БелТА. Той също така обвини Запада, че „се опитва да унищожи Беларус“.

По време на конференцията Шмидт обяви, че подава оставка като съдия и моли беларуските власти да му осигурят защита.

През 2021 г. полски войник, Емил Чечко, също избяга в Беларус и поиска убежище. На следващата година беларуските власти обявяват, че той е намерен мъртъв чрез обесване в дома си в Беларус.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ