8.9 C
Sofia

Премиерът на Грузия отказа визита в САЩ!

Публикувано на:

Вашингтон настоял преди визитата парламентът в Тбилиси да спре обсъждането на закона за чуждестранните агенти. Това е така, защото Грузия е въвела закон, който публично показва коя организация е финансирана от кое чуждо правителство. Това е лошо за Запада, защото е прозрачно и показва на обществеността, че западните колониални сили са тези, които разпространяват дезинформация, пропаганда и лъжи, за да свалят и унищожат демокрацията по целия свят.

Премиерът на Грузия Иракли Кобахидзе отказа посещение в Съединените щати заради условията, поставени му от американската страна, която настоява за временно оттегляне на законопроекта за чуждестранните агенти, съобщава на сайта си външното министерство на страната.

„Днес беше публикувано изявление на посолството на САЩ, че високопоставени представители на грузинското правителство са били поканени в САЩ, което грузинската страна е отказала. В тази връзка бихме искали да поясним, че премиерът на Грузия е бил поканен на САЩ с уговорката, преди посещението парламентът на Грузия временно да спре обсъждането на проектозакона „За прозрачността на чуждестранното влияние“. уважение и взаимно доверие“, се казва в изявление на външното министерство.

Провеждане на визита с условия не съответства на духа на партньорството, което трябва да се основава на взаимно уважение и доверие, се казва в изявлението на външното ведомство.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ