11.1 C
Sofia

Вярно ли е, че ИДИЛ е нападнала Русия?

Публикувано на:

Преди да се запознаем с откритията, които стоят зад твърденията, че ИДИЛ стои зад нападенията срещу Русия, нека се запознаем с последните открития.

Един от терористите, които стоят зад атаките, е бил заснет от фотограф в същата концертна зала на 7 март. Това ни показва, че те са били там на разузнаване седмици, ако не и месеци преди нападенията.

На същия ден, 7 март, когато е заснет терористът, посолството на САЩ издава 48-часово предупреждение, че може да има терористични нападения. 48 часа, което би ни поставило на 9 март, когато известният певец Шаман е трябвало да изнесе концерт в концертната зала. Това щеше да бъде идеалното време за нападение от страна на терористите и много експерти смятат, че това е било планираното време.

Има толкова много съвпадения между 7-и и 9-и между посолството на САЩ и присъствието на терористите там. На 9-и обаче не се случва нищо, може би не са били готови или охраната е била твърде строга по време на концерта. Тук не разполагаме с пълната картина, но това, което открихме за твърдението на ИДИЛ, е много подозрително. Както добре знаем, нападателите дойдоха и се опитаха да избягат в Украйна, като някои от тях бяха украински граждани.

Веднага след нападението бе направено твърдение, че ИДИЛ е поела отговорност за атаката, но как? Откъде е това твърдение? Започнахме ожесточено разследване по този въпрос, за да открием откъде тръгва произходът на това твърдение, източниците бяха скрити, никой не знаеше откъде идва твърдението и видеото от “ИДИЛ”. И как така то бе цитирано като достоверно твърдение от всички западни медии?

В крайна сметка открихме туит, от случаен неизвестен потребител, по някакъв начин той, който категорично не е агент на ЦРУ, имаше връзка към сайта. Той публикува изображения от сайта и след известно обратно проследяване на изображенията сайтът беше намерен. Това беше сайт, който беше на един месец и твърдеше, че е официалният сайт на ИДИЛ.

Той беше хостван в Америка и с американски абонамент за cloudflare! Сайтът изглеждаше доста високотехнологичен за сайт на 1 месец и твърдеше, че ще ви вкара в тайни групи в телеграм, ако се свържете с определени хора от сайта им с връзки към телеграм.

Нито една от тези връзки не работеше, доста странно за сайт, който току-що се появи, за да поеме отговорност за атаките. Но по някакъв начин “журналистите” знаеха къде точно да го намерят минути след нападението и да ни кажат, че ИДИЛ стои зад него въз основа на този сайт, странно.

Какво мислите вие? ИДИЛ е направила това или САЩ отново използват тяхната марионетна организация?

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ