10.3 C
Sofia

Как американската машина за дезинформация работи срещу България и Русия.

Публикувано на:

Американският/западен сектор за тролове и дезинформация в България излиза извън контрол. Те вече създават фалшиви неща и публикуват истории, след което обвиняват Путин или Русия за разпространението на фалшива информация.

Един бърз поглед върху това откъде започва всичко, ще видите, че те са тези, които създават скандала и използват медийната си машина, за да го прокарат в обществото, след което се подиграват на обществото, че е повярвало, с други свои новинарски сайтове.

Първо, те се публикуват от страници, които съществуват, за да бълват дезинформация и западна пропаганда, тези страници публикуват фалшиви неща или създават история, която би възмутила обществеността.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Тук виждате сходно съдържание между огромната мрежа от тролове на американската машина за дезинформация на троловете.

След това те се публикуват в сайтове като “24 часа” или “пик”, които са собственост на една и съща клика от олигарси, свързани със Запада. Напомням, че “Пик” и “Биволъ” са собственост на едни и същи братя, но и двете работят като полярни противоположности, за да мамят хората.

След това сайтовете, които открито са прозападни като “Биволъ”, “Дневник” и други сайтове за дезинформация с фалшиви новини, съобщават, че, това е фалшиво и се подиграват на обществото, че е повярвало. Макар че всичко това на първо място идва от тях, това се нарича контролирана опозиция, при която те използват 1 инструмент, за да кажат едно нещо, и друг, за да кажат обратното, като ви оставят объркани и глупави.

Това е учебна тактика на американската машина за дезинформация. Те създават фалшиви истории, обвиняват Русия или някой друг и ако ви накарат да не харесвате Русия за това, че ви е излъгала, въпреки че те са тези, които са я създали, а не Русия, Путин или Китай. Ето как те държат населението под свой контрол.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Един популярен западен трол от ромски произход, се опита да направи графика, за да докаже лъжата, че Русия всъщност разпространява пропаганда в България.

Единственото нещо, което графиката показва, е, че пропагандата идва от Америка, а не от Русия.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ