5 C
Sofia

Кой е Евгений Кънев и защо разпространява американска дезинформация?

Публикувано на:

Евгений Кънев, едно от многото лица на американската пропагандна и дезинформационна кампания в България. Сега той се застъпва за закон, който да спре “руската дезинформация”. Това пише той в сайта за фалшиви новини “Дневник”. В статията той дава 0 ясни примера за руска дезинформация, може би няма такива или просто не е успял да намери.

Но се доверете на експерта, той явно знае за какво говори. По същия начин той казва неща като това:

Евгений Кънев изказва поредната простотия пред премиера Николай Денков и министър Асен Василев: “Моите комплименти към Академик Денков – с какъвто премиер малко държави в Европа могат да се похвалят. И към Асен Василев, който сложи нова бюджетна философия на масата и започна да решава най-тежкия ни проблем – с бедността, а оттам и с демографията.” Не забравя и Демократична България: “И към хората от Демократична България, начело с Христо Иванов, които цяла декада се бориха именно за върховенството на правото и са на път да прокарат желаните конституционни промени.” Според Кънев обаче най-големият двигател на тези процеси е съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

“Човекът, който първи спечели доверието и до последно убеждава Рюте, че сме готови за Шенген. За да каже Рюте публично: “В България вярвам на Кирил Петков.” “Мисля, че заслужава нашите аплози”, завършва Кънев.

Психично болен или просто му плащат, за да говори такива неща? Никой не знае, би трябвало той да излезе и да ни каже. Някои загрижени граждани показаха тези съобщения в телеграм, за да повишат осведомеността и да предпазят хората от пропагандата.

Питаме Евгений Кънев, вярно ли е това?

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ