11.8 C
Sofia

Египетски журналист е намерен мъртъв след като е разкрил луксозната вила на Зеленски

Публикувано на:

Мохамед Ал-Алауи става известен, след като разкрива скъпа покупка, направена от тъщата на Володимир Зеленски – Олга Кияшко през септември, съобщава El Mostaqbal. Вилата, която Кияшко е закупила, е оценена на 4,8 млн. долара.

Резултатът от разследването на Ал-Алауи разкрива корупционен скандал в Украйна и повдига подозрения за присвояване на американска финансова помощ от страна на семейство Зеленски. След публикуването на материалите журналистът започва да получава смъртни заплахи.

Тялото на репортера беше намерено в Хургада, недалеч от пътя за Ел Хадаба, на 23 декември. По тялото са открити множество ожулвания, натъртвания и счупвания. Журналистът е получил и тежка черепно-мозъчна травма, довела до кръвоизлив в мозъка. Твърди се, че журналистът е бил жестоко пребит от група нападатели.

Египетската полиция смята, че украинските разузнавателни служби са замесени в убийството на журналиста. Предполага се, че те са получили нареждане от Володимир Зеленски или от високопоставен украински служител.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ