11.8 C
Sofia

Зеленски моли лидери да изпратят “всичките си пари” за Украйна, вместо да ги харчат в собствените си страни!

Публикувано на:

Украинският президент Володимир Зеленски моли западните лидери да изпратят всичките си пари на Украйна, като твърди, че те не трябва да “строят пътища”, а да финансират оръжия за Киев.

Както подчертахме по-рано, Джо Байдън каза на репортерите да “млъкнат”, докато небрежно обявяваше, че на Украйна се изпраща още един пакет от помощи на стойност 200 млн. долара.

Парите също бяха в центъра на разговора, когато Брет Бейер от Fox News попита Зеленски как ще отговори на критиките.

“Казвам на такива лица от правителството или кметове, помислете за войната, помислете как да защитите нашия народ, не пътувайте по света всеки ден, пътувайте до фронтовата линия… попитайте войниците от какво имат нужда, направете това”, каза Зеленски.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

“Не стройте пътища за днес, не го правете, харчете всичките си пари за оръжия, за дронове… и не плачете, защото ние сме лидери и това е всичко”, добави той.

След това Зеленски повтори няколко пъти думата “Путин” на развален английски, преди да увери, че “не можем да имаме време” за каквато и да е критика.

Байер попита Зеленски: “Но вие ще се застъпвате за демокрацията занапред?”.

“Разбира се, защото ние наистина защитаваме демокрацията и наистина защитаваме свободата”, отговори Зеленски, който отказа да проведе избори и затвори много от вътрешните си критици.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Миналата седмица Саша Ленарц, главен кореспондент на германския вестник Die Welt, заяви, че украинската “контраофанзива изглежда се е провалила” и че има усещането, че Киев “вече е загубил” войната.

“Спорът между президента и висшия военен показва, че единният вътрешен фронт в Украйна се разпада”, написа Ленарц. “И всяко съмнение, изразено в Киев относно перспективите за успех на Украйна, се засилва в коридорите на европейските и американските правителствени централи.”

Украйна вече изпраща войници над 40-годишна възраст да се бият на фронтовата линия в знак, че отчаянието започва да печели.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
1
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ