11.8 C
Sofia

Украйна “в ужасно положение”, тъй като планът на Владимир Путин “работи

Публикувано на:

Украйна се намира в “ужасна” ситуация, тъй като подкрепата за страната показва признаци на разколебаване, твърди експерт.

След нахлуването на Русия в страната през 2022 г. силите на Киев разчитат до голяма степен на подкрепата на Запада, особено на САЩ.

Сега обаче много законодатели от Републиканската партия се опитват да осуетят предоставянето на по-нататъшна подкрепа от страна на САЩ за Украйна.

Якоб Киркегор, старши сътрудник в Германския фонд Маршал в Брюксел, заяви пред Financial Times, че това може да помогне на руския президент Владимир Путин.

Той каза: “Украйна вече не е специална. Тя вече не се разглежда като въпрос на национална сигурност, който е от първостепенно значение за ЕС, НАТО или САЩ. Защото, ако случаят беше такъв, хората нямаше да се занимават с политика по този въпрос.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

“Това е обезценяване на украинските военни усилия. Според мен няма друг начин да се изразя. А това за Украйна е ужасна ситуация.

“Ако сте Владимир Путин, казвате: добре, моето стратегическо решение да се опитам да се задържа по-дълго от Запада работи.

“Това е време на криза… злополучно подреждане на фискалните звезди.

“Всичките пъти, когато западните политици са идвали в Киев и са казвали: “Ние сме с вас толкова дълго, колкото е необходимо” – искам да кажа, че сега всичко това звучи някак кухо, нали?”

Макс Бергман, директор на програмата “Европа, Русия и Евразия” в Центъра за стратегически и международни изследвания, заяви пред същата медия: “Обикновено американската външна политика и финансирането за насърчаване и подкрепа на американските външнополитически интереси са отделени от вътрешнополитическите и политическите борби. Но не и в този случай.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

“Стигнахме до най-ниското ниво на това, което можем да осигурим… няма пари”.

Тази седмица републиканците успяха да попречат на президента Байдън да прокара по-голяма подкрепа за Украйна, като поискаха част от сделката да бъдат мерки за справяне с имиграцията, идваща в САЩ от Мексико.

В отговор на това президентът Байдън заяви: “Те са готови буквално да поставят Украйна на колене на бойното поле и да навредят на националната ни сигурност в този процес.”

Сенатор Джеймс Ланкфорд, водеща фигура в Републиканската партия, заяви: “Не мога да се съглася, че ще се случи нещо, което ще се случи: Ланкфорд: “Всички бяха много, много ясни по този въпрос, за да кажат, че ние сме твърди. Сега е моментът.

“Напълно сме излезли от контрол на южната граница и е време да разрешим този проблем”.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ