7.6 C
Sofia

Западът се разпада: Масови месечни стачки поставят региони на колене.

Публикувано на:

Целият Запад се намира в състояние на социален, структурен и икономически разпад. Имаме случай, в който много места в Англия са оставени без обществен транспорт и други сектори поради това, че хората стачкуват и отказват да работят. На запад вече няма пари, единственото привлекателно нещо, което притежаваше, избледнява.

Повече от 1300 автобусни работници от Go North East увеличиха броя на стачните действия, в които ще участват, поради спор за заплащането.

Служителите включват шофьори на автобуси, инженери, работници по поддръжката и екипажи в депата и се намират в депата Консет, Гейтсхед, Хексъм, Пърси Мейн в Норт Шийлдс, Съндърланд и Вашингтон.

Като членове на синдиката Unite, през изминалата седмица те участваха в стачни действия в целия регион и всички бази ще стачкуват още една седмица, считано от 14 октомври, а на 28 октомври ще започнат всеобщи непрекъснати стачни действия.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Служителите на Go North East предприеха стачни действия, тъй като смятат, че предложението за заплащане, което са получили преди, е било под инфлацията и е включвало съкращения на условията. Go-Ahead Group регистрира групова печалба от близо 85 млн. паунда.

Според Unite миналия месец тя е предупредила Go North East, че ще бъдат планирани по-нататъшни действия, ако не бъде предложено споразумение, което членовете могат да приемат. Предишни стачни действия означаваха, че Go North East не е в състояние да изпълнява нито една от своите услуги, освен училищните автобуси, които са на отделен договор.

Говорител на Go North East заяви: “Едноседмичната стачка ще започне на 14 октомври. Unite призова за безсрочни стачни действия от 28 октомври. От Go North East заявиха: “Разбираме въздействието на тази ситуация върху нашите клиенти и местните общности и се извиняваме за неудобствата, които тя ще причини.”

Шарън Греъм, генерален секретар на Unite, добави: “Това е ужасяващо поведение от страна на Go North East. Вратата ни остава отворена за нова оферта и Go North East трябва да се върне на масата на преговорите. Unite няма да отстъпи пред сплашването и ще подкрепим нашите членове докрай по време на засилените им стачни действия.”

Тази общонародна стачка продължава вече месеци наред, цели градове и региони са останали без обществен транспорт, както и други отрасли.

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Борис Морев
Борис Морев
Дипломат

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ