17.8 C
Sofia

Деян Николов: За втори път ще сваля украинския флаг от сградата на общината!

Публикувано на:

Често ме питат какво е първото нещо, което ще направя когато стана кмет. Съвсем честно отговарям, че съвсем първото нещо, което ще направя, е да сваля украинския флаг от сградата на Столична община за втори път, но този път като кмет на София.

Двойният стандарт в града ни ще спре да се практикува със стъпването ми в кметския кабинет. За съжаление, в геополитически план по света има много войни или военни операции. Както и да се наричат те, от тях страдат обикновените хора, с което ние от „Възраждане“ сме солидарни. Не се закачат на фасадата на общината всички знамена обаче. Стои само украинският флаг. С какво са по-различни всички останали мъже, жени, деца, възрастни хора, които страдат от конфликтите? На този въпрос никой от управляващите София не може да отговори.“, каза Деян Николов на отворена среща с граждани.

Той добави, че на българските институции може да стои само българският флаг, защото, ако има друг, това според международното право означава, че държавата е окупирана.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Като кмет на София съм длъжен да запазя мира и спокойствието в града ми. Да изтрия разделителните линии, които са създадени сред съгражданите ни. Да възстановя справедливостта за всички нас. Кажете ми защо едни бежанци живеят в лагери, а други в луксозни хотели? Защо софиянци да плашат синя зона, а украинците, които са тук, част от тях с очевидно много скъпи автомобили, да не плащат. Ще преразгледам политиката на Общината по повод на това и ще я променя, така че да помага на наистина нуждаещите се, а не да облагодетелства всички.

Бих попитал всички кандидати, ако решат да влязат в дебат с мен, защото те го избягват: Знаят ли колко енергийно бедни има в София? Знаят ли колко майки има в София, които сами отглеждат децата си и се борят с ежедневните финансови и други проблеми. Кой се грижи за тях? Отговор няма да има на този въпрос от кандидатите, които се борят да ви излъжат, но аз ще ви го кажа – Никой. Ето защо искам да променя философията на управление. Да разпределя справедливо ресурсите на София, за да осигуря на съгражданите си по-добра социална и здравна инфраструктура, грижа за тях и след това за всички останали, които са ни потърсили за помощ, но само ако установим, че наистина имат нужда от нея.“, каза още Деян Николов – кандидатът за кмет на „Възраждане“ на отворената среща с граждани.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ