21.8 C
Sofia

Коя е Ваня Григорова?

Публикувано на:

В последните години политическата сцена в България стана арена за различни идеи и възгледи, които често предизвикват спорове и разделение сред обществото. Един от активните участници в тези дебати е и Ваня Григорова, която сега се кандидатира за кмет на София. Нека разгледаме някои от ключовите й позиции, които предизвикват въпроси и съмнения.

Подкрепата за Истанбулската конвенция

Ваня Григорова явно подкрепя въвеждането на Истанбулската конвенция в България. В нейни публикации в социалната мрежа фейсбук отпреди няколко години, тя изразява подкрепата си за конвенцията в опит за ирония на противниците на конвенцията. Ще припомним, че този казус успя изненадващо да обедини огромното мнозинство от българите срещу въвеждането на конвенцията. Впоследствие КС на република България също подпечата попълзновенията на “левите брюкселски либерали”, които преследваха съвсем различен дневен ред с конвенцията.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук

Но да продължим с нашето изложение…

Връзката с “Отворено общество”

В миналото Ваня Григорова е работила за фондацията “Отворено общество”. Колкото и да се опитва да прикрие този факт от публичната си биография, някои “позабравени” бележки тук-там изскочиха и веднага повдигнаха въпроси.

Във фондацията Ваня уплътнява времето си и като докладчик в разработка за ромската интеграция.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук

Подкрепата за ваксинацията срещу COVID-19

Една от най-противоречивите теми в българското общество за последните 20 години без съмнение е цялата история около Ковид, ваксинацията и зелените сертификати. Оказва се, че Ваня Григорова е влезнала в хора на “ваксинаторите”, които имаха за цел да убеждават “глупавите българи” да се… набодат. Изтекоха не едно и две нейни участия, в които г-жа Григорова влиза в тази роля и които лесно могат да бъдат намерени в интернет. Изводите оставяме на вас.

Коя е Ваня Григорова и нейната кандидатура за кмет на София

След обичайните драми в лявото пространство тази есен Ваня Григорова беше издигната от широка лява коалиция за кандидат-кмет на столицата. Познато лице като “икономически съветник” на синдикален бос, Ваня Григорова изглеждаше като интересната изненада на изборите. Човек срещу статутквото, който е успял да обедини левите в София. Не след дълго обаче нейните противоречиви изяви по студиата в комплект с бутафорно изглеждащи резултати в социологически проучвания започнаха да повдигат съмнения.

Когато г-жа Григорова не успя да отговори колко струват билбордите в кампанията ѝ по време на дебат, проведен в аулата на СУ, нещата започнаха да изглеждат още по-съмнителни. Съмнителни обаче само за нас, тъй като плеяда от “политически инфлуенсъри” започнаха да се обясняват в любов на “младата надежда” (45-годишна) и практически на същата възраст като Васил Терзиев и по-голяма от Антон Хекимян (39 г.) и Деян Николов (33 г.), които са основните опоненти за кметската надпревара в София. Започнаха предсказания за светло политическо бъдеще и т.н. Тоест отново имаме кандидат, който да се тиражира като “новото”, “младото”, “красивото”, без да се повдига въпрос откъде всъщност идва тя и какво е правила досега. Мислете, софиянци! Вече знаете коя е Ваня Григорова…

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук

Вашето мнение?
+1
7
+1
0
+1
3
+1
4
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ