13.5 C
Sofia

Проверка на фактите: Господари на ефира се гаврят с жертвите от Газа.(Жалко)

Публикувано на:

Сайта за фалшиви новини “Господари”, който вече не е Господари на ефира, а Господари на нета или нещо подобно. Те са известни с това, че произвеждат фалшиви новини, като ги правят да звучат смешно, за да заблудят читателя.

Сега те използват снимки на Израел, който бомбардира цивилни в Газа, за да изглежда, че Хамас бомбардира израелски цивилни. Това е често срещана тактика в кампаниите за дезинформация. Този сайт трябва да бъде закрит и санкциониран, но те са част от империята за дезинформация на Запада и няма да бъдат засегнати.

Изображението, което са използвали, е на Газа, която е бомбардирана, и са го поставили в статия, която има за цел да ви накара да съчувствате на Израел.
Без значение кого подкрепяте в този конфликт, дезинформацията и фалшивите новини трябва да бъдат докладвани и премахвани.

ФАКТ ЧЕК: Това НЕ е изображение на бомбардирани израелци.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
3
+1
2
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ