16.8 C
Sofia

Самоличността на израелското момиче, заловено в клипове на Хамас!

Публикувано на:

Тази седмица видяхме как палестинците започнаха контраофанзива срещу израелската блокада на Западния бряг. Хамас беше в центъра на тази офанзива, тя доведе до светкавична кампания, която изненада Израел. Това шокиращо събитие накара Израел отново да обяви официално състояние на война.

Ноа Аргамани е едно от момичетата, заловени в най-разпространените видеоклипове, много други също бяха заловени и взети като пленници. Това най-вероятно е тактика на Хамас с цел да си осигури пленници, които да размени със затворниците, с които разполага Израел.

Доколкото ни е известно, Ноа все още е жива, но много други не са имали този късмет. Има стотици видеозаписи на тела, които лежат наоколо и са преместени от бойното поле от двете страни. Талибаните обещаха да се включат в борбата, ако им бъде осигурен безопасен път до Израел.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

САЩ преместиха бойни кораби и самолети към Израел, но шиитските военни групи в Ирак заплашиха да унищожат всички американски военни бази в Ирак, ако те докоснат Палестина. Ливанската “Хизбула” също обеща да атакува, ако Газа бъде завладяна, но САЩ заявиха, че ще преследват Иран, ако това се случи.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ