21.8 C
Sofia

Зеленски вкара 98-годишен нацист в канадския парламент и го обявиха за герой.

Публикувано на:

По време на речта на Зеленски канадският парламент аплодира с овации 98-годишна мъж. Той е приветстван като герой за борбата си срещу руснаците. Но тук липсва един факт – Ярослав Хунк се е сражавал в 14-та дивизия на Вафен СС за нацистка Германия.

Галицката СС и Украинската въстаническа армия (двете фракции са работили успоредно) извършват различни кланета срещу евреи, поляци, чехи, словаци и съветски партизани по време на операцията и сътрудничеството си със СС и нацистите.

Украинските дивизии на СС са използвани предимно като роби, за да вършат мръсната работа за нацистка Германия, много от техните лидери са затворени в концентрационни лагери и са използвани за контрол на нископоставените войници. Те извършват безброй военни престъпления, но най-вече срещу Полша, ето някои от най-известните геноциди.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Кланета на поляци във Волиния и Източна Галиция През 1943-45 г. укринските дивизии избиват около 100-200 хил. поляци, включително чехи. Това е бил систематичен геноцид над полския народ, като именно това канадският парламент обявява за героизъм. Те също така участват в прогонването на поляците от домовете им, за да освободят място за германците.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ