14.8 C
Sofia

Ротационният кабинет на Киро, Бойко и Пеевски пак избра Украйна пред България!

Публикувано на:

На поредното предателство ще станем свидетели съвсем скоро, след като “Сглобката”, която е решила, че ще затрива България, наложи поредното си решение в ущърб на българските производители. Този път жертвата ще са родните зърнопроизводители, след като на 15-ти септември се очаква да падне забраната за внос на украинско зърно.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Против интересите на българския бизнес

Споделяме декларацията на асоциацията на зърнопроизводителите, която очевидно се оказва безсилна в това да предотврати крах на бранша в България пред неумолимото желание на предателската сглобка.

Да помагаш на хора в бедствие е благородно, да помагаш на окупирана държава, намираща се в тежка икономическа криза, е солидарно, но да пренебрегваш нуждите на собствената си държава за сметка на друга, прилича повече на предателство. 

Отпадането на забраната за внос от Украйна е най-бързият и сигурен начин да загине родното земеделие. 

Крахът в земеделието обаче не е просто затваряне на една фирма, това е домино, което ще доведе до сътресения в голяма част от доставчици, партньори и дългогодишни сътрудници. Сектор „Земеделие“ осигурява над 100 000 работни места и неговата гибел предвещава сериозни икономически и социални проблеми. Загубата на един земеделец е загуба на работни места и предвещава сериозни икономически и социални проблеми. 

Сектор „Зърнопроизводство“ е най-големият платец на рентни плащания. Ние сме най-големият поддръжник на социален мир и всяко сътресение в сектора рефлектира върху продоволствената сигурност на Р България. 

В разписаното проекторешение от 11.09.23 г. народните представители твърдят, че премахването на забраната няма да постави в риск конкурентоспособността на българските производители. Всъщност свалянето на забраната не просто би поставило в риск всички фермери, а би довело до фаталния край на целия сектор „Земеделие“. 

Бихме искали да напомним, че над 15 000 зърнопроизводители изплащат над 2,5 млрд. лв. ренти и произвеждат продукция за над 7 млрд. лв. на годишна база – това са инвестиции пряко в икономиката на България. За сметка на това помощите, които са получили от държавата за последиците от войната в Украйна, до този момент са в размер на 0 лв. 

НАЗ, в качеството си на най-голямата отраслова организация в сектор Зърнопроизводство, заявява категорично, че е против приемането на Проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември 2023 г., № 49-354-02-136, внесен от Кирил Петков Петков, Делян Славчев Пеевски, Атанас Петров Атанасов, Хамид Бари Хамид, Румен Димитров Христов и Александър Койчев Иванов на 11 септември 2023 г.

Редакцията на БНМ застава твърдо зад исканията на родните производители. Крайно време е да се даде отпор на предателите!

Вашето мнение?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ