18.5 C
Sofia

Слугинажът на българските евроатлантици няма граници!

Публикувано на:

След като днес медиите гръмнаха с новината за българи шпиони в Англия, редица коментатори от така наречения “умнокрасивитет” започнаха да обиждат и нападат нашите сънародници. Това е логично за безродната евроатлантическа сган, но щеше да е добре преди това да са си отговорили на няколко въпроса. Те са много добре формулирани от лидера на ПП Възраждане Костадин Костадинов.

Най-важните въпроси

Никой не е уведомен за ареста на българите – нито техните близки (иначе биха казали поне на нашите власти), нито нашето посолство, нито дори английските медии.
Арестите са извършени февруари, а се оповестяват сега. Защо?
Как така са арестувани за шпионаж, а обвиненията им са за притежавани “документи с невярно съдържание”?
Нали Англия ни е съюзник в НАТО? Защо поне българските служби не са уведомени?
Всички тези въпроси навеждат на следните два извода. Или Англия се отнася към нас, българите, като към нечовеци и демонстрира пълно презрение към нашите граждани и нашата държава, или ставаме свидетели на поредния епизод от нескончаемата психологическа и информационна война на САЩ срещу Русия. Война, в която англичаните имат поддържаща роля, но която въобще не е за подценяване – спомнете си само случая “Скрипал” и прословутото му отравяне.

Има ли българи шпиони в Англия или играта е съвсем различна?

Никой все още не може да каже категорично какво точно се случва. Това е единственото сигурно нещо. За съжаление е възможно нашите сънародници да имат злощастната роля на други българи като Сергей Антонов например, който беше набеден за участник в атентата срещу папа Йоан Павел II. Ако това се случи България отново ще бъде разнсяна по глобалните медии като троянски кон на Русия, докато всъщност истината е, че нашите политици изцяло следват прозападния политически, русофобски курс.

Ние от редакцията на БНМ се надяваме случаят да бъде изяснен възможно най-скоро и се надяваме сънародниците ни да не станат жертва в чужда война.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
5
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ