16.5 C
Sofia

ФАКТ ЧЕК: Христо Ботев говорил ли е срещу Русия?

Публикувано на:

Този цитат от Христо Ботев се разпространява в интернет: “Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.” Но дали е истина? Нека се вгледаме в това.

Съвсем наскоро той беше публикуван от народния представител Явор Божанков. Който стана известен, след като член на БНМ го разобличи на видео, че баща му е един от най-големите олигархични мафиотски главатари в неговата област – Велико Търново.

След това Явор Божанков удари члена на екипа от БНМ и избяга зад охраната от другия вход. Баща му е бил безмилостен престъпник, който е един от хората, отговорни за ограбването на българските граждани.

Баща му спонсорира политическата кариера на Явор в БСП.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

А сега да преминем към фалшивия цитат, който Явор разпространява.

Този цитат всъщност произлиза от вестник “Знаме”, който е издаден от Христо Ботев, но не той е отговорен за написването на цялото съдържание.

Цитатът произхожда от рубриката български известия и е написан от бесарабски българин. Сега хората могат да седнат и да кажат “Вижте, бесарабските българи са антируски настроени”. Това е заблуда, тъй като това е мнението на един от милионите българи в този регион, също така този регион е област на днешна Украйна, така че неговите оплаквания най-вероятно са били срещу така наречените украинци.

А сега ето един истински цитат на Ботев, забележете, той не е срещу Русия, а срещу Запада!

“Ние виждаме, че резултатите на нашия 50-годишен прогрес са сиромашията, пиянството, развратът и всичките други атрибути на прехвалената западна ‘цивилизация’ а това не ли е болест?”

– Христо Ботев. Знаме, брой 10 от 2 март 1975г.

Не се подвеждайте по фалшиви новини, цитати и история, публикувани от западни/американски фабрики за тролове в социалните мрежи. Те са масови и добре организирани, заблудили са милиони хора, но преди да им повярвате, трябва да проверите достоверността на фактите с истински експерти от БНМ – Българска Национална Медия.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Оценяваме този цитат като ТОТАЛНА ЛЪЖА.

Вашето мнение?
+1
29
+1
5
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ