18.5 C
Sofia

Румънци крадат петрол на стойност 2 милиона евро от американска база. На американците им е писнало от нас!

Публикувано на:

Румънци крадат петрол на стойност 2 милиона евро от американска база!

Прокурори установиха, че членове на организирана престъпна група са откраднали гориво на стойност 2 млн. долара в продължение на четири години от военна база на САЩ в Югоизточна Румъния.

САЩ са подали жалба до румънските прокурори, които са установили, че няколко членове на организирана престъпна група са откраднали течно гориво, особено дизелово гориво, от военната база в Михаил Когълничану и други райони, предназначени за военни учения в област Констанца.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Според румънските прокурори кражбите на гориво са започнали през 2017 г. и са на приблизителна стойност 2 млн. долара. Оттогава насам те са задържали седем лица във връзка със случая след проведени разследвания.

Въоръжените сили на САЩ използват военната база в близост до летище “Михаил Когълничану” от 1999 г. насам. Базата е приютила и други военни самолети на НАТО, които охраняват въздушното пространство на Черно море.

Харесайте ни и във Фейсбук

Последвайте ни във Вайбър

Последвайте ни в Телеграм

Вижте повече от нас!

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ