18.5 C
Sofia

Премиерът Денков планира да изпрати около 20% от българската армия в НАТО.

Публикувано на:

Премиерът Денков планира да изпрати около 20% от българската армия в НАТО.

Броят на българските войници в армията на НАТО ще бъде увеличен близо 5 пъти. Това стана ясно от изказване на премиера Николай Денков на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Според одобрените регионални планове на защи на Алианса от Русия, каквито се правят за първи път от Студената война насам, батальонната бойна група на НАТО в България ще стани бригада, разясни министър-председателят Николай Денков пред български журналисти.

По стандартите на НАТО бойната група е около 1300 войници, а бригадата – около 5000 бойци, или 4 пъти по-многочислена. Денков изрично уточни, че ще има увеличение на войниците, включително и на българското участие. 


Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

“Украйна има пълна подкрепа да бъде приета като член на НАТО в бъдеще. Трябва да бъдат изпълнени две неща. Условията, които тепърва ще се дефинират от страните членки и всички тези страни да дадат съгласието си. Перспективата е ясна, Украйна ще се присъедини към НАТО”, заяви премиерът. 

Почти всички експерти предупреждават, че това може да доведе до катастрофа. Изглежда, че НАТО засилва набирането на кадри в страни като България и ще ни използва за еднократна употреба на фронтовата линия.

България трябва да откаже да изпрати каквото и да било, предупреждават експертите, всеки войник, който бъде изпратен, ще бъде първият, който ще бъде използван като щит на фронтовата линия. На Запада не му пука за нас, те искат да унищожат едновременно и нас, и Русия, а след това да ни колонизират, това е общото мнение на експертите.

Това е често срещано явление – корумпираните марионетни режими изпращат най-способните млади мъже на фронтовата линия, за да умрат и да премахнат всяка заплаха за тяхното управление. Възможно е това да е поредната корупционна схема на коалицията ГЕРБ-ПП/ДБ-ДСБ, като всичко това се ръководи от Запада, който не би желал нищо повече от една обезоръжена България.

Харесайте ни и във Фейсбук

Последвайте ни във Вайбър

Последвайте ни в Телеграм

Вижте повече от нас!

Вашето мнение?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ