17.8 C
Sofia

Уганда ще изпрати войници в Москва, за да защитят Путин, ако се наложи – синът на президента

Публикувано на:

Синът на угандийския лидер Йовери Мусевени, Мухози Кайнеругаба, заяви, че ще изпрати угандийски войски да защитават Москва в случай на “империалистическа” заплаха.

“Наречете ме путинист, ако искате, ние, Уганда, трябва да изпратим войници да защитават Москва, ако някога тя бъде заплашена от империалисти”, написа той в Twitter.

“Западът си губи времето с безполезна проукраинска пропаганда”, добави синът на президента, верен поддръжник на Владимир Путин.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

В четвъртък той обяви и създаването на телевизионен и радиоканал с неговата марка “МК”.

48-годишният Кайнеругаба, който е свикнал да прави противоречиви изявления в Twitter, обяви този месец кандидатурата си за президентските избори през 2026 г.

На 18 октомври 2022 г. Йовери Мусевени беше обявил, че единственият му син – той има и три дъщери – повече няма да пише в Туитър за делата на страната, след поредица от полемични туитове в началото на октомври, в които по-специално беше заплашил да нахлуе в Кения.

Уганда се е въздържала при гласуванията в ООН относно украинския конфликт, включително при едно от гласуванията през февруари по повод първата годишнина от руското нахлуване в Украйна, в което се призовава Москва да изтегли войските си от страната.

През юли, по време на обиколката на руския външен министър Сергей Лавров в Африка, Кайнеругаба заяви, говорейки за Русия: “Как можем да бъдем против някой, който никога не ни е наранявал?

Русия традиционно има силни връзки с Африка заради подкрепата си за движенията за независимост на континента, които тогава се борят с колониалните сили.

Наблюдателите отдавна смятат Мухози Кайнеругаба за вероятен наследник на 78-годишния си баща Йовери Мусевени.

Харесайте ни и във Фейсбук

Последвайте ни във Вайбър

Последвайте ни в Телеграм

Вижте повече от нас!

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ