10.2 C
Sofia

Ковид ваксините и множествената склероза в тези случаи е “много вероятно” да са причинени от ваксина.

Публикувано на:

Следвайте “БНМ” в Телеграм, Вайбер и Фейсбук.

Джон Кампбел пише:

Е, трябва да кажа, че бях малко изненадан да намеря тази статия, в която се посочва вероятна причинно-следствена връзка между ваксинациите с Covid и множествената склероза на официалния уебсайт на Световната здравна организация.

Макар че това проучване се отнася само до малък брой случаи, може да се смята, че то е в противоречие с официалния разказ, дори може да се каже с официалната международна мантра, която, предполагам, всички вече знаем наизуст, че ваксините са “безопасни и ефективни”. Или, както вече твърде добре знаем, че те не са много ефективни и че са ясно документирани множество нежелани реакции, включително смъртни случаи.

Въпреки това Световната здравна организация заслужава похвала за това, че е позволила този разговор да стане обществено достояние. Да се надяваме само, че това не е форма на контролирана опозиция, за да се създаде впечатление за прозрачност.

В тази статия по същество се казва, че съществува “кръстосана реактивност” между реакцията на организма към предизвикания от ваксината коронавирус на ТОРС към протеините на шиповете и миелиновите обвивки, които защитават нервните влакна в централната нервна система.

Последователността на събитията би била приблизително следната.

Месинджър РНК се инжектира в организма в липидни наночастици (LNP).

Тези липидни наночастици навлизат в различни клетки и превземат клетъчния апарат за производство на белтъци, за да произведат милиарди копия на белтъка шип, които след това се изнасят от клетките.

Тъй като тези изкуствено синтезирани белтъци на шипове вече са извън клетките, тяхното присъствие се открива от имунната система, която ги разпознава като чужд белтък. В резултат на това имунната система ще започне защитен имунен отговор (т.е. ще ги разпознае като антигени).

Част от този имунен отговор е идентифицирането на малка популация от Т-хелперни клетки (CD4+ Т-клетки), които са в състояние да разпознаят наличието на антиген.

След като този Т-хелперен лимфоцит бъде идентифициран като полезен, ще са необходими много милиони копия. Следователно тази конкретна линия от Т-хелперни клетки ще се дели и размножава. Това ще доведе до създаването на голяма популация от потомствени специфични Т-хелпери, които да генерират имунологичния отговор.

Тъй като тези клетки са произлезли от оригиналните Т-хелпери, които са взаимодействали с антигена, всички те споделят една и съща генетична информация на базата на ДНК и затова се описват като клонова група. Тази клонова група от Т-хелперни клетки след това ще произвежда различни цитокини, които ще стимулират други компоненти на имунната система. Например, Т-хелперните клетки ще стимулират В лимфоцитите да произвеждат специфични за антигена антитела.

(Антителата са протеини, които имунната система произвежда, за да неутрализира антигена, в този случай протеин на коронавирусния шип).

Проблемът е, че Т-хелперните клетки не само взаимодействат с белтъка на SARS коронавируса, както се очаква, но и инициират имунен отговор към миелиновата обвивка в централната нервна система. Ако миелиновите обвивки в централната нервна система са увредени, това се нарича демиелинизиращо заболяване и, разбира се, класическият пример за тази патология е множествената склероза.

Въпреки че прогнозата на множествената склероза е много променлива и често се характеризира с рецидиви и ремисии на неврологичните симптоми, общата траектория на заболяването се движи към все по-голяма степен на парализа.

И така, всичко това означава, че в резултат на изкуствения синтез на протеин на шипката организмът предизвиква имунологична реакция. Тази имунологична реакция обаче уврежда и собствените тъкани на организма. Тя поражда самоимунна реакция, т.е. автоимунно заболяване.

За съжаление, патологично сенсибилизирана имунна система е способна на прецизни целенасочени атаки срещу определена тъкан в цялото тяло. В този случай тя атакува миелиновите обвивки около нервните влакна в различни части на централната нервна система. Могат да бъдат засегнати както главният, така и гръбначният мозък.

От военна гледна точка това може да се разглежда като аналог на “приятелски огън”, при който нашите собствени сили са тези, които нанасят щети на собствената ни страна.

Това е документът от сайта на СЗО:

Ваксинацията с Covid-19 може да предизвика множествена склероза чрез кръстосано реактивни CD4+ Т-клетки, разпознаващи SARS-CoV-2 spike protein и миелинови пептиди.

https://pesquisa.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/resource/pt/covidwho-2138820?lang=en

Той посочва, че както естествената инфекция, така и ваксинациите на базата на мРНК могат да бъдат придружени от преходни автоимунни явления. При някои хора може да се предизвика ново автоимунно заболяване.

В изследването се разглеждат два случая на множествена склероза (МС), потвърдени с клинични и нови рентгенологични признаци. И двата случая са се проявили скоро след ваксинация на базата на мРНК.

Открити са самореактивни (автоимунни) Т-клетки от специфична популация Т-клетки на Spike. Тези Т-клетки обаче реагираха и на миелиновия основен протеин (MBP), който е широко разпространен протеин в миелина на централната нервна система (ЦНС). MBP отдавна се изследва като фактор в патогенезата на автоимунното невродегенеративно заболяване множествена склероза (МС). Изследователите откриват и самореакция към пептиди на миелиновия олигодендроцитен гликопротеин (MOG), които преди това са били замесени в МС. (Припомняме, че олигодендроцитите са клетките, произвеждащи миелин в централната нервна система.)

В заключението на проучването се казва

Подробни изследвания както на периферната кръв, така и на получените от CSF (цереброспинална течност) T-хелперни клетки (CD4+ T-клетки) показват, че появата на МС в тези два случая е много вероятно да е причинена от CD4+ T-клетъчни клонинги. Тези клетки кръстосано разпознават пептиди, получени от S-протеина на SARS-CoV-2, и пептиди, получени от миелинови протеини, които преди това са били замесени в МС.

Този нов документ на СЗО е в съответствие с работата от януари 2022 г., публикувана в Journal of Neuroimmunology:

Нова диагноза на множествена склероза в условията на експозиция на мРНК ваксина COVID-19 (януари 2022 г.)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34922126/

В него се съобщава за три случая на новодиагностицирана МС след експозиция на мРНК ваксина COVID-19. Те предупреждават, че връзката не може да бъде определена като причинно-следствена. След това обаче те съобщават за серия от 5 случая на новодиагностицирана МС след скорошно излагане на ваксини mRNA COVID-19. В този документ от 2022 г. се заключава, че острите неврологични дефицити в условията на скорошно приложение на ваксина mRNA COVID-19 могат да представляват новопоявила се множествена склероза.

Последният ми въпрос

Колко други случаи са неразпознати или не са докладвани, е въпрос за следващите месеци и години.

Скица на патологията

На тази схема виждаме Т-клетка, която е била сенсибилизирана от протеините на шипа, предизвикани от ваксината. Имунният отговор, който Т-клетките генерират след това, ще атакува протеините на шипа, а също така ще атакува протеините на шипа на вируса, с който този човек може впоследствие да зарази индивида. След това обаче имунният отговор продължава да бърка определени протеини на повърхността на миелиновата обвивка, обграждаща нервните влакна в централната нервна система, с протеини на шипове. Това е така, защото двата вида протеини могат да имат сходна молекулярна структура. Крайният резултат е, че този автоимунен отговор уврежда миелиновата обвивка, причинявайки демиелинизация, която е основната патология при множествената склероза.

Харесайте ни и във фейсбук

Последвайте ни във Вайбер

Последвайте ни в телеграм

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ