16.8 C
Sofia

Какъв е начинът на мислене на антируските расисти в България и Източна Европа? Ето защо те са опасни за България!

Публикувано на:

Състоянието на антируския расизъм в България достига критична точка. Той често се маскира като пробългарски национализъм или някакъв вид либерална демокрация, но в действителност се корени в дълбока самоомраза, расизъм, неонацизъм, антибългарски и антиславянски настроения. Бих искал да започна статията с този цитат от известен полски политик, който се е сблъсквал със същите проблеми и е стигнал до същото заключение.

Ето какво е казал той по този въпрос:

„Те мразят Русия повече, отколкото обичат Полша. Подобен патриотизъм, който мисли основно за отмъщението срещу врага, а не за благоденствието на народа е особено опасен, понеже е пряк път към национално самоубийство. Политиката, водена от него престава да бъде полска политика – тя търси само благоволението на враговете на врага си, за да го използва засметка на собствената си страна, за да може да се сдобие с инструмент против Русия.“

Той е един от основателите на съвременната полска държава и вероятно най-великият ум в полската политика. Той е Роман Дмовски, който, макар да се противопоставя на Русия и да се бори за полската независимост, разбира, че никога не може да се довери на Запада. Разбирал е, че Русия е хиляди пъти по-добра от всяка западна алтернатива  и се е страхувал, че антируските настроения на мразещите себе си полски славяни могат да унищожат Полша и да я превърнат в германска колония.

Понастоящем един от най-популярните монументи в България ни показва ясно такива подобни настроения. Това е паметникът на съветската армия, като нека изтъкна факта, че този паметник е български. Той символизира свободата на българите от предателското окупационно правителство и годините на тирания по времето на германо-еврейската династия на Александър, Фердинанд и Борис, която беше наложена на България чрез заплахи. 

Паметникът представлява българско семейство – майка, дете и баща от работническата класа, заедно със съветски войник от областта, известна днес като Украйна. Да уточня, че паметникът е проектиран и изграден от българи.

Самият паметник представлява висока 37 м пресечена пирамида, върху която се извисява 8-метрова фигурна скулптурна композиция – съветски воин, български работник и майка с дете, изработена от Васка Емануилова и Мара Георгиева

Така че всички аргументи, че това е руски или чуждестранен паметник, се разпадат още тук. Но това не пречи на тези хора да се опитват да унищожат всичко, което може да има дори минимална връзка с Русия. Първо, паметникът символизира Трети украински фронт… съставен от хора от област Украйна, но те игнорират и отхвърлят този факт и продължават да обвиняват Русия.

Второ, те твърдят, че са антисоциалисти, но в действителност това е лъжа. Ако социализмът беше наложен от Запада, а любимите им псевдодемокрация и капитализъм бяха наложени от Русия, те щяха да са социалисти, защото си мислят, че се противопоставят на Русия. 

Като погледнете символите на техните протести, можете ясно да видите, че те са просто антируски расисти и нищо друго. Те не се противопоставят на идея или идеология, а на собствения си народ, на братята от различни нации и дори на собствените си гени, като в някои примери дори нападат родителите си. 

Тези хора излизат на протести, оправдават се, че чужди знамена не трябва да се показват, но това е само претекст да се мрази Русия/България. Тъй като те разрешават на своите събития да се показват западни чужди знамена, например на ЕС и на страни като Германия.

Много от протестиращите по време на Деня на победата на 9 май са участници в Луковмарш. Генерал Христо Луков е етнически руснак/славянин, роден във Варна – факт, който те пренебрегват и отричат. Той е бил убит от Борис Трети и Георги Димитров, още един факт, който те пренебрегват, и дефилират с фланелки на Борис Трети по време на шествие за смъртта на генерал Луков, което е срамна пародия…

Чужди Знамена

 

А сега нека да разгледаме един пример за този тип хора. Един от най-откровените хора по тази тема е Георги Драганов, човек, който наближава 40 години. Той възхвалява западния капитализъм и неговата псевдодемокрация и мрази Русия и особено социалистическите години на България. През по-голямата част от живота си е работил за трохи в кол-център и нарича себе си интелектуалец. 

Има нула деца, а говори за демографската криза в България, като самият той е прекалено зает да мрази Русия, вместо да прави деца. Този тип хора биха унищожили България, ако това им даде възможност да навредят на Русия по някакъв начин. Любовният му живот не съществува, тъй като приятелката му рядко му позволява да я пипа, а той използва нейния профил в групите си във фейсбук, за да се самохвали.

На запад съществува тенденция, наречена “майка или баща на куче/котка”, която е жалка тенденция на предимно самотни хора, които отказват да имат деца и вместо това се наричат родители на животни. Георги Драганов също е член на тази тенденция, съпругата му е купила странно изглеждащо куче и го е оставила на Георги да се грижи за него, докато тя прави каквото си иска. 

Това е средностатистическият антируски расист, един тъжен начин на живот за живеене. Цялото му съществуване през последните години е минало онлайн в разпространяване на този тип омраза и дезинформация в групите му “война и мир” и “дискусионна група за война и мир”.

Харесайте ни и във фейсбук

Последвайте ни във Вайбер

Последвайте ни в телеграм

Вашето мнение?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ