10.7 C
Sofia

Украйна се опитва да се намеси във вътрешните работи на България. Нападнаха Възраждане и Костадин Костадинов публично.

Публикувано на:

Груба намеса във вътрешната политика на България.

Посолството на Украйна в България се опита да се намеси в българската политика. Те призоваха политическа партия “Възраждане” и Костадин Костадинов да бъдат наказани!

Ето какво написаха те във Facebook:

“‘Посолството на Украйна счита за неприемливи и дълбоко неприятелски изказванията на народния представител на Народното събрание на Република България Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“ срещу украински граждани, получили временна закрила в Република България, както и подкрепа за руската агресия срещу Украйна.

Реториката на ръководството на партия „Възраждане” има характерни черти на езика на омразата и съдържа подстрекателство срещу всички временно преселени украинци. Сред десетките хиляди украински граждани, намерили временен дом в приятелската Република България, има голям брой украинци от етнически български произход от различни региони на Украйна.

Заплахите към украински граждани в България накърняват демократичните ценности, основните човешки свободи и противоречат на позицията на Република България като страна-членка на ЕС и НАТО.

Посолството на Украйна в Република България се обърна към компетентните органи на Република България с призив за предприемане на превантивни мерки и гарантиране на безопасността и свободата на украинските граждани на територията на Република България.”

Това е груба намеса в нашата политика и избори. Те се опитват да накажат третата по големина политическа сила, а в момента това е и най-голямата партия (като изключим коалиции като ПП-ДБ/ГЕРБ-СДС).

Това не бива да остава без отговор. Това е явна намеса от страна на марионетния режим в Киев и президентът Румен Радев трябва да отговори подобаващо или да опозори нацията ни.

Харесайте ни и във фейсбук

Последвайте ни във Вайбер

Последвайте ни в телеграм

Вашето мнение?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Борис Морев
Борис Морев
Дипломат

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ