8.9 C
Sofia

Тръмп каза че няма да се ангажира с подкрепа за Украйна!

Публикувано на:

Бившият президент Доналд Тръмп не каза в сряда вечерта кой според него трябва да победи във войната на Русия срещу Украйна, а вместо това каза на избирателите в Ню Хемпшир, че иска “всички да спрат да умират”.

“Искам всички да спрат да умират. Те умират. Руснаци и украинци. Искам да спрат да умират”, каза Тръмп в градската зала на CNN, модерирана от водещата на “CNN This Morning” Кейтлан Колинс. “И ще го направя в рамките на 24 часа.”

Тръмп, който не каза дали иска Украйна успешно да възпре Русия, когато беше притиснат от Колинс, каза на публиката, събрала се в колежа “Сейнт Анселм”, че “не мисли в категориите победа и загуба”.

“Мисля от гледна точка на това да го разрешим, за да спрем да убиваме всички тези хора”, каза той.

Тръмп – попитан дали подкрепя предоставянето на американска военна помощ на Украйна от републикански избирател, който ще гласува за първи път през 2024 г. – не се ангажира с изпращането на помощ за разкъсваната от война страна, ако спечели републиканската президентска номинация, а след това и Белия дом.

“Ние раздаваме толкова много оборудване, че в момента нямаме боеприпаси за себе си”, каза той. “Не разполагаме с боеприпаси за себе си, защото раздаваме толкова много.”

Тръмп: Путин е “умен човек”, който “направи огромна грешка
Макар че Тръмп заяви, че би се срещнал с украинския президент Володимир Зеленски и руския президент Владимир Путин и би решил войната в Украйна “за един ден, за 24 часа”, той не каза дали смята, че Путин е военнопрестъпник.

Тръмп нарече Путин “умен човек”, но заяви, че руският лидер “е направил огромна грешка”.

“Разбира се, че той е умен. Те искат да кажете, че той е глупав човек. Той не е глупав човек и е много хитър. Според мен Путин направи голяма грешка”.

Когато бе помолен да уточни, Тръмп каза: “Грешката му беше, че влезе. Той никога нямаше да влезе, ако аз бях президент”, като имаше предвид нахлуването на Русия в област Украйна.

Харесайте ни и във фейсбук

Последвайте ни във Вайбер

Последвайте ни в телеграм

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ