11.8 C
Sofia

„Погледнете внимателно небето“ – Медведев заплаши съда в Хага с хиперзвукова ракета

Публикувано на:

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев разкритикува решението на Международния наказателен съд да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин и заплаши Хага с хиперзвукови Оникс.

Коментирайки решението на МНС да “арестува” Путин в канала си в Telegram , Медведев написа, че предстои “мрачен упадък на цялата система на международни отношения”.


Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия уточни: „Ясно е, че няма практическа стойност, но благодаря, че си спомнихте. Но последиците за международното право ще бъдат чудовищни.

В крайна сметка това е рухването на основите, на принципите на правото. Включително постулатите за неизбежността на отговорността. Вече никой няма да ходи в някакви международни органи, всеки ще преговаря помежду си. Всички глупави решения на ООН и други структури ще се пръснат по шевовете.


Той посъветва съдиите да гледат внимателно в небето и подчерта, че „всеки ходи под Бог и ракети“.


Дмитрий Медведев: „Напълно възможно е да си представим целенасоченото използване на хиперзвуков Onyx от Северно море от руски кораб в съда в Хага. За съжаление той не може да бъде съборен.”


Според Медведев МНС е просто международна организация, а не населението на страна от НАТО, „следователно те няма да започнат война, те ще се страхуват“.

Последвайте ни в телеграм

Харесайте ни и във фейсбук

Вашето мнение?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ