18.8 C
Sofia

BIRD, Club Z и други ГЕРБаджийски сайтове за фалшиви новини водят нова кампания срещу Костадин Костадинов

Публикувано на:

Около възрожденския политик Костадин Костадинов има постоянна пропаганда и фалшиви новини. Една от най-разпространените е за къщата му, която отвън изглежда луксозна, но в действителност това е разделена къща на четири, което означава, че от представеното изображение само 1/4 е неговата къща.
Общата площ на имота е по-малка от среден панелен апартамент, но това никога не се съобщава в тези истории.


Той е купил къщата със заеми и трябва да плаща със заплатата си, отново този факт понякога се пренебрегва и той е обвиняван, че използва парите си от неговата партия, което е лъжа.


Сега започна нова пропагандна кампания, че той крие парите си и изплаща кредитите си. Това не е вярно. От една страна, умствено увредените „журналисти“ не могат да направят проста математика или отказват да я направят, за да изфабрикуват клеветническа история.


Това няма да е дълга статия, тъй като буквално е толкова просто, колкото добавянето на няколко числа.
В

Проектa на ГЕРБ Клуб Z, който е финансиран от ЦРУ, пишат:
“Лидерът на “Възраждане” е правил предсрочни погасявания от средно 9 000 лв. на месец, а заплатата му е около 7 500 лв.”


Впоследствие те го опровергават в собствения си текст, но са твърде неадекватни, за да го осъзнаят.

Продължавайки, пишат още:
“А тя е висока, но не чак толкова – около 7 500 лв. за шеф на парламентарна група, с надбавки за стаж и участие в комисии”


Тук те заявяват, че неговата заплата от 7 500 лв. е начална и че той може да спечели много повече като член на комисии и бонуси, които получава, и те могат да достигнат хиляди, което вече доказва, че той е в състояние да плаща 9 000 лв месечно.


Завършват с:
“Разбира се, депутатите получават всеки месец и още над 3 700 лв., които на хартия са за сътрудници, консултации, експертизи и други дейности, свързани с работата им, но те са на практика безотчетни.”


И така, да направим едни прости математически изчисления, 7 500 + 3 700, е 11 200. Разбира се, тези журналисти ще трябва да проверят това 12 пъти на калкулатор и пак вероятно няма да видят, че 11 200 лв е повече от 9 000 лв.


Така че, ако вземем само неговата заплата от 7 500 лева и парите, които получава за наемане на експерти, се получава 11 200 лв, а това е с над 2 хиляди повече от сумата 9 000 лв, което означава, че той е в състояние да плаща тези 9 000 лв. месечно за заемите си и да му останат над 2 000 лв.

Но това е БЕЗ парите, които той получава от комисионни, което означава, че може да печели много повече и съответно може да изплаща заемите си.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
7
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ