8.8 C
Sofia

Ново изследване за интелигентността – избирателите на Демократична България са с най-нисък резултат в страната

Публикувано на:

Новото изследване беше публикувано от БНМ Рисърч Груп и то удари социалните мрежи като буря. Изследването отне повече от 6 месеца, за да се състави. Бяха необходими професионални контролирани обстоятелства за тестване, за да се гарантира пълната точност на изследването.

IQ (Intelligence quotient) е абревиатура за коефициент на интелигентност. Интелигентността е умението на човек да учи, разбира и да реагира адаптивно на нови ситуации. Въпреки че всички хора са интелигентни, нивото на тяхната интелигентност варира . IQ тестът спомага за определяне на това ниво на базата на разнообразни по тип въпроси, които проверяват менталните умения на човек и бързината на неговата мисъл.

Настоящият IQ тест е базиран на всички ключови компоненти, които определят нивото на интелигентност – логическо мислене, визуално възприятие, наблюдателност, пространствено ориентиране, умения за извършване на аритметични операции и др. Въпросите са различни по трудност, подбрани така, че да дадат максимално точен резултат.

Бяха избрани 4999 души от възрастовите групи 18-35 години, които представляваха партиите, за които са гласували, включително: Герб, БСП, ДПС, Възраждане, ПП и ДБ. Всяка партия получи равно представителство въз основа на прогнозираните очаквани резултати на изборите през октомври.

ГЕРБ, ПП и БСП имаха доста средни резултати, като БСП водеше с 96, следвана от Герб 94 и от ПП 92. Техните представителни избиратели на възраст 18-35 години бяха като цяло средностатистически хора с различно образование и живот.

Резултатът от притежаващите дипломи на участниците в изследването беше впечатляващ, с изключение на гласоподавателите на ПП. Те се оказаха, че имат най-лошите аспекти на специалности и безполезни дипломи. За техните дипломи се изисква по-малко учене и интелект и те могат да бъдат сравнително по-лесно взети от дипломите на някои други специалности.

Най-голямата изненада за хората в коментарите беше ДПС с втория най-висок резултат от 102, защото ДПС е неточно представено в медиите като партия на необразовани хора от гетото. Това е възможно най-далеч от истината, тъй като гръбнакът на партията е трудолюбива и образована помашка класа. Повечето от тестваните гласоподаватели на ДПС между 18г. и 35г. са били във високо интелигентни университетски области, като медицина и финанси. Трудно ще отидете в болница или стоматология извън София, в която няма помашки представител.

Възраждане са изправени пред подобна дискриминация от страна на контролирани от олигарси западни медии, като например НОВА. Въпреки това, както в ДПС, така и във Възраждане, интервюираните 18-35г. гласоподаватели притежават високо уважавани дипломи по финанси, математика, бизнес, ИТ и право. Трудно ще намерите възрожденски гласоподавател на 18-35г. без диплома, която да изисква високо развит интелект, затова резултатът им беше най-високият – 103.

Демократична България беше черната овца на групата, която смъкна средното ниво на всички останали. Партията обича да се представя, като интелектуална и високообразована, но от резултатите се подразбира, че това е пълен фарс. Въпреки че почти всичките им избиратели между 18г. и 35г. имаха дипломи, то те имаха най-безполезните дипломи, които могат да се получат само с присъствие, а не със знания. Те бяха представени от хора, които са завършили изкуство, психология, музика, журналистика и ИТ.

Единствената диплома, която си заслужаваше присъствието, беше ИТ и както много завършили ИТ могат да потвърдят, получаването и е толкова просто, достатъчно е да посещаваш от време на време занятията. Ето защо ДБ достигна най-ниския резултат от 84. Това беше огромен удар за егоцентричната елитарна софийска партия.

Не забравяйте, че това, което има значение, е стойността на дипломата, а не дали сте я получили.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
11
+1
0
+1
9
+1
1
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ