11.2 C
Sofia

Вчера се проведе един от най-важните протести в българската история. Темата беше лев или евро?

Публикувано на:

Вчера се състоя най-голямото антиевро събитие, протестът, воден от политическа партия „Възраждане” и нейния лидер Костадин Костадинов, премина през столицата София. Събитието беше посветено на насърчаването на запазването на лева и избягването на катастрофалните последици, които могат да възникнат, ако се приеме еврото вместо да останем към собствената си национална валута.

Основната цел на протеста беше да се повиши осведомеността за проблема, за който много хора не знаят, че корумпираните политици се стремят да премахнат лева и да го заменят с евро, защото са подкупени да действат така. Костадинов спомена, че тези политици щяха да бъдат съдени и вкарани в затвора, ако живеехме в нормална държава.

Втората цел на протестите беше да се повиши осведомеността, че „Възраждане“ се опитва да предизвика референдум. Целта на референдума би била да забави еврото колкото е възможно повече, тъй като корумпираните политици направиха незаконно провеждането на референдум, който се стреми да спре еврото изцяло. Ето защо референдумът цели само забавяне на еврото, което може да доведе до намиране на начин за предотвратяването му по-нататък. От “Възраждане” споменаха, че скоро ще започнат да събират подписи, необходими за предизвикване на такъв референдум, като точният брой подписи, които са им необходими, е 400 000.

Предаването на собствената ни национална валута лева и приемането на еврото може да разруши икономиката ни и да унищожи живота на обикновения гражданин. Повечето експерти са единодушни, че ако България приеме еврото като валута, това ще сложи край на нашата икономика, заплати и цени на стоките.

Протестът имаше огромен успех, събра над 5000 души за каузата, а според експерти това е един от най-големите протести, повдигнати от една аутсайдерска партия в българската история.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
3
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ