7.7 C
Sofia

Кристиян Шкварек – 0,33% от населението на София диктува цяла България

Публикувано на:

Населението на България е 6.5 млн. души.


От тях 2.5 млн. гласуваха на последните избори.


Населението на столицата е 1.2 млн. по официални и 2 млн. по неофициални данни.


Да повторим – 6.5 млн., 2 млн.,1,2 млн. Милиони.


Междувременно от години в София се случва следното нещо – при дадена команда от няколко медии и политици от “демократичната общност” между 2000 и 4000 души напълват я жълтите павета, я Орлов мост. Започват геройски пърформънси винаги и задължително “в защита на демокрацията!!”, от които следва повечето пъти някаква директна промяна в решенията на управляващите или Народното събрание.


Например през годините управление на ГЕРБ, на няколко пъти правителството даваше заден на решения, заради това, че “Зелените” блокираха Орлов мост или Кресна. В други години се е случвало да хвърчат оставки на министри, да се прегласуват неща в НС, партии да си променят рязко позицията или дори да падат управления.


Не, не става въпрос за геройски всенародни “въстания”. Става въпрос за едни и същи 2000 души, живеещи в София. Вечни протестъри, половината от тях “звезди” на движението “НОрешарски”, “Протестна мрежа” и “ДАНСwithme” от 2013-2014.


Тази компактна група хора нееднократно е определяла дневния ред на цялата държава.
Айде да кажем, че не са 2000, а 4000 души всеки път, дори като бяха общо 5 палатки на Орлов мост. Знаете ли колко точно представляват 4000 души?


0,06% от населението на държавата.
0,16% от гласувалите на последните избори, когато имахме рекордно нисък брой гласували.
0,33% от официалното население на София, 1.2 млн.


НУЛА цяло и три процента….0,3% от населението само на София “изпълни жълтите павета” вчера! Толкова са 4000 души. А те рядко стигат и 4000. Но винаги получават това, което искат. Пълно и плътно медийно отразяване каквото 4000 души в Сливен или Русе никога не биха получили. Подскачат, подвикат, опнат няколко шатри някъде и след малко всяко правителство им дава това, което искат. А те искат винаги едно – интереса, за който Демократична България (или както към този момент се нарича този политически продукт) в момента се бори. Интересът, който се изразява в медиите на Иво Прокопиев. Винаги е това.


С други думи, една конкретна група хора в политиката и бизнеса – Иво Прокопиев и компания, имат влияние върху 0,33% от населението на София. Развили са култура на протести и я използват, за да упражняват свръхнепропорционален политически натиск върху всяко управление, което не е тяхно. (когато е тяхно, протести няма) 0,33% от населението на София и 0,06% от населението на държавата кара всички да се съобразяват с исканията им само и единствено по силата на това, че живеят в географска близост до Народното събрание. Нещо, което останалите 6,5 млн., тоест останалите 99,67% от хората в страната не могат да правят.


Ами, евала, както се казва. Добра схема, и аз бих се възползвал. Въпросът въобще не ми е към тях или защо го правят. Въпросът ми е към всяко следващо управление – защо и докога ще продължава да се огъва винаги, когато тези едни и същи 4000 човека, едни и същи 0,33%, се пльосват на жълтите павета.


Кога ще си намерите гръбнка?

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
6
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ