13.8 C
Sofia

Как битката в Украйна показа ефективността на иранските оръжия и техния технологичен прогрес

Публикувано на:

Войната в Украйна е възможно най-добрата платформа за реклама, която Иран може да използва.

Иранските дронове, а скоро и ракети, се доказват на бойното поле в Украйна срещу съветски и американски оръжия. Военните по целия свят наблюдават внимателно.
Това е практика, която доскоро беше присъща на двете суперсили – САЩ и СССР – да изпробват новите си оръжия върху някоя невинна държава, спонсорирайки прокси войни.
Вече и Иран се включва в това рамо до рамо с Русия. Иран най-вероятно ще заеме тази ниша на военната индустрия и ще развие пазар сред държавите противници на Турция, Израел или САЩ. По-ниско платежоспособни държави също ще са част от клиентите на Иран.

Според Иранските въоръжени сили, за последните 7 дни 22 държави са заявили желание да закупят ирански дронове.

Тайна база за дронове в Иран

Напомняме, че иранският арсенал далеч не се изчерпва с познатите ни вече от войната в Украйна дронове-камикадзе Шахед-136. Иран имат разработени и изпитани (в Йемен, Ирак, Сирия) много други модели дронове камикадзе от типа “летящо крило”, също разузнавателни дронове и дронове бомбардировачи. Иранската индустрия е уникална с това, че разполага с богати образци от най-напредналите американски дронове за последните 10-15 години, с които ислямската република се е сдобила от местопроизшествия из Близкия Изток. Обърнатото инженерство, комбинирано с креативността на иранските учени при условията на санкциите на Запада, дават резултат в ефективни, прости и евтини дронове, до голяма степен произведени с материали от самия Иран или от съседни държави, които също попадат под западни санкции.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
ОФ България
ОФ България
Обичам историята

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ