14.8 C
Sofia

99% от журналистите са когнитивно неграмотни.

Публикувано на:

Днес сутринта, още сънен, видях снимки в няколко групови чатове на „журналисти“, доказващи своето малоумие.  Трябваше да си направя труда да проверя профилите им, защото не можех да повярвам, че снимките са истински… Минаха цели 7 години и това все още се случва.  „Професионални журналисти”  се хващат на една и съща шега, която доказва липсата им на ум. 

За мое учудване, да, бавноразвиващите се, които наричат ​​себе си „разследващи журналисти“, доказаха още веднъж, че изостават дори от шимпанзетата, когато става дума за мисловна дейност.

Двамата основни субекти в случая са: Атанас Чобанов, „главен разследващ репортер” в „Bird.bg” и колегата му Димитър Стоянов, „разследващ репортер” за множество медии, включително БНР.  Той също така твърди, че има и докторска степен по политически науки, което показва, че докторантурата не струва дори и хартията, на която е написана.

Атанас има над 20 хиляди последователи, което е трагично, тъй като показва ниското ниво на интелект на „демократичната” публика, която следи тези новинарски сайтове.  Няма да говорим тук за това как те вярват, че КГБ, която постоянно им е в главите, фотошопира мемета (забавни интернет картинки) в Twitter. А това според тях е „кибер война“ в полза на Русия от КГБ, която включва публикуване на забавни изображения в Twitter.  (Това не е шега, те наистина го вярват).

Да поговорим за самото съдържание. Това изображение на фалшивата лична карта беше публикувано от големи европейски новинарски сайтове, като например Euroweeklynews.  Кой е мъжът на картата?  Името му е Сам Хайд. Той е един от най-популярните американски комедианти.

Какво прави той там?  Е, това е “шегата”. Цялата идея за публикуване на тези “фалшиви изображения” на Сам Хайд, като терорист или убиец е да подмамят идиотите, съжалявам, имам предвид „журналистите“, за да го обвинят те за всевъзможни престъпления.  

Интересното е, че “шегата” изглежда работи, понеже тези „разследващи журналисти“ не правят каквото и да е проучване за дадена информация. А те просто публикуват нелепи фалшиви статии и това е доказателството. Откъде знам всичко това ли? Живях на Запад повече от 16 години и познавам Сам Хайд лично, и имам пръст в тази интернет “шега” още от  самото ѝ начало. 

Всичко започна през 2015 г., с безбройните училищни стрелби в Америка. Това беше една добра възможност за реклама за Сам. А също искахме и да видим дали журналистите действително са си направили труда в посока обстойно проучване или просто публикуват непроверени факти, които са видели в интернет.

Сам Хайд дори бе излъчван в новинарската емисия от журналист, който твърдеше, че Сам наистина е стрелецът или терористът, отговорен за над 200 събития досега.  Минаха 7 години, СЕДЕМ ГОДИНИ и те все още продължават да се хващат на “шегата” му.  Той дори има страница в „knowyourmeme“, посветена на този малък трик, на тази използвана от него хитрост. Но те продължават, и продължават да се хващат все още на тази “шега” след толкова много време!

Това само показва на какво ниво са тези „журналисти“ с антируски (разбирай и антибългарски) настроения и украински профилни снимки. На какво ниво ли, на изключително ниско. Освен това човекът, който е публикувал “шегата” в туитър този път, е пронатовски трол. Фактът, че „журналистите“ от bird.bg смятат, че КГБ публикува вицове в туитър, е меко казано смехотворен.  Публикациите на Чобанов събраха над 300 харесвания, което е трагично.

Това просто показва ниската култура и интелект на тези „журналисти“ и колко лесно е да измамиш хиляди души. Радвам се, че не се смятам за „журналист“, така че да не се налага да бъда сравняваван с тях. Но това говори зле за нашето общество, тъй като десетки хиляди хора следват и четат техните неистински материали.

Последвайте ни в телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ