5.8 C
Sofia

Коя е ‘Мишел от Съпротивата’ и защо се продаде на ПП,ГЕРБ и ДБ?

Публикувано на:

Инфлуенсъри и меме страници за продан!

Западната пропагандна машина отвори портмонето си за тези избори като никога преди. Усещайки, че губят захват, колониалните господари зареждат машината с нови лица. Най-голямото от които е “Мишел от съпротивата” – меме страница, парадираща с неутралност в постовете си. Разобличаваме един от администраторите на страницата.

Неутралитетът им никога не е бил факт и още по-видно е това в последния месец. Собствениците на страницата промотират западни колониални партии, като ГЕРБ и ДаБГ още от основаването й. Сега агитират и в полза на ПП, посредством допълнителни фондове за мотивация на администраторите. Анализаторната и проучвателна група “БНМ Рисърч груп” предлага разбор на данните.

Данните са събирани повече от месец, в периода от 20-ти август до 29-ти септември. Очевидна е агитацията и пропагандата на пръв поглед, но цифрите са потресаващи.

От 100 анализирани поста са изведени данни за политическите партии ГЕРБ, Възраждане, ПП, ДПС, ДаБГ и “други”, като под “други” се приемат партии или субекти. Категориите включват:  негативна агитация/пропаганда, позитивна агитация/пропаганда и неутрални/негативни/позитивни мемета/комедийни публикации.

Комедийните публикации не са маркирани като ясна агитация или пропаганда, но биха могли да влияят в една или друга насока.

От 100-те поста, 40% са пропагандни и агитационни, от които 36% негативни и 4% позитивни. Основната таргетирана партия от администраторите на “Мишел” е партия Възраждане с 30 негативни агитационни публикации, възлизащи на 83% от негативните пропагандни публикации. 4-те позитивни са 2 за ДаБГ и 2 за ПП, включващи промоции за събития и евенти.

От 6-те положителни мемета 2 са за ПП, 2 за БСП, 1 за ГЕРБ и 1 за ДаБГ. От 17 негативни мемета 6 са срещу Възраждане – 35%, 4 срещу ДПС, по 2 срещу ГЕРБ и ПП и 1 срещу ДаБГ.

От 37 неутрални мемета 22, възлизащи на 37%, са в категория “други” и не се отнасят към конкретна партия.

53% от всички постове са негативна агитация/пропаганда или мемета, като болшинството от които се отнасят за Възраждане. 37% са неутрални, а 10% – позитивна агитация или мемета, като болшинството от които е в отношение ДаБГ/ПП.

39% от всички публикации са относно Възраждане, от които само 3% са неутрални, а останалите са негативни. Това не е “меме страница”, нито “неутрална” и статистиката сочи, че това е платена пропагандна медия.

Човекът зад страницата е Надежда Гaнева, боядисана рижава жена, която изглежда към 40-годишна, но мами, че е по-млада от 30. Кариерата си стартира като стажант в бТВ и продължава да стажува и пише за други олигархични медии.

По-късно пробива в маркетинга, SEO оптимизациите, реклами и мениджмънт на социални мрежи. Тя е перфектния кандидат за изборна манипулация, което вероятно обяснява и защо й е платено да води подобна пропагандна кампания.

В момента е служител в Chibiphoenix и работи по проекти като Sofia car motorsport – сайт, който изглежда като създаден през 2010 г. Живее в София. Не е  изненадващо, но работата й е само параван, прикриващ главните й приходи като автор на дезинформация и политическа агитация.

Това е грозна манипулация на свободните и честни избори, и на демокрацията като цяло. Ако някой има допълнителна информация за другите администратори, платежни или данни за г-жа Ганева, чувствайте се поканени да ни пишете на [email protected] или на нашата Фейсбук страница.

Внимавайте, кои страници следите в социалните мрежи! Хора като Надежда и страниците й влияят на хората с фалшива информация и застрашават нашата Република.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ