11.5 C
Sofia

Сащ е терористична нация – Джо Байдън призна! Разрушаването на Северен поток е негово дело!

Публикувано на:

Северен поток вече е в историята. По последни оценки взривовете по двете тръби са предизвикали практически непоправими щети. Германия няма да може да се договори с Русия дори при най-добро желание. Пътят назад за Европа продължава да се стеснява.

Основният елемент от разнищването на въпроса за предумишленото унищожаване на тръбите е следният: кой има интерес от него? И отговорът очевидно не е Русия; защо руснаците биха взривили собствените си тръби, тръбите, на които разчитаха, за да върнат Европа “обратно в правия път” след началото на зимните размирици и вероятното падане на куп евроатлантически правителства в западната част на Стария континент? 

Няма логика дори от гледната точка на говорещите глави в американските медии като Дневник – от месеци ни се обяснява, че Русия употребява газа като геополитически инструмент. Ако това е така, защо Русия би взривила този инструмент? Обяснението, естествено, ще бъде нещо от рода на това, че Путин е полудял диктатор и не действа рационално. Тогава съвсем правилно можем и да спрем да слушаме съответния коментатор, който се е отдал на подобна детинска фантастика. 

Но всъщност няма нужда от никакви ментални гимнастики. Извършителите си признаха за всичко. Даже предупредиха жертвата – в този случай Германия – преди месеци. Става въпрос за Джо Байдън, който още през януари обяви, че при война между Русия и Украйна, Северен поток ще прекрати съществуването си. Не поясни как, но каза, че Щатите имат средствата, с които да осъществяват прекъсването (сякаш някой се е съмнявал, че Америка има потенциал за агресия и репресия по целия свят). 

Малко по-късно излязоха и заглавия за това как ЦРУ предупреждава Германия за непосредствена опасност от атака срещу Северен поток, като един същински сериен убиец, който си играе с жертвите преди да нанесе смъртоносния удар. А за капак на всичко вчера и полският премиер Матеуш Моравиецки обяви, че унищожаването на тръбите е преднамерен саботаж без да посочва извършителя. Нима някой смята, че поляците не биха побързали да обвинят Русия, ако знаеха, че тя има общо с казуса? Полша ненавижда руснаците до степен на бяс, естествено, че би се възползвала от всеки шанс да ги натопи. Фактът, че сега не го направи, а вместо това с радост говори за това как по Северен поток “текла украинска кръв” е негласно признание, че това е дело на евроатлантическите господари. 

От вчера има радостни възгласи сред неоконсервативните общности в Щатите – коментатори в изданието “National Review” ликуват, че най-сетне администрацията на Байдън е действала решително и е отговорила подобаващо на риска Европа да свърне от пътя на директната конфронтация и да потърси примирие и възстановяване на икономическите и търговски отношения с Русия. Не бива да се допуска подобно нещо, все пак. 

А как е станало? Имаме отговор от сеизмологичните агенции на Швеция. Взрив със силата на стотици тонове тротил. Впрочем в резултата от този акт на държавен тероризъм от страна на Америка също има известна ирония – най-големият износител на зелени политики предизвика един истински екологически колапс като предизвика изливането на хиляди литри газ в морето. Американецът наистина не си поплюва. 


За финал един бърз поглед в бъдещето – Блуумбърг вече потрива ръце и ламти за масово изкупуване на европейски енергийни активи и компании от страна на американски корпорации в новата ера на дългосрочна нестабилност в германската и английска икономика. Бъдещето на всички ни започва да изглежда все по-синьо, бяло и червено. И определено не става въпрос за Русия.

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ