16.8 C
Sofia

БНМ – Разследване: За каква сума се продаде Елена Гунчева?

Публикувано на:

Юристът Елена Гунчева нашумя като кандидат на политическата партия Възраждане. Тя беше първа в листите в родния си град Пловдив и бе избрана за народен представител в 47-то Народно събрание. Елена Гунчева винаги е била скандална личност, с много положителни и отрицателни качества, като една от най-големите ѝ излагации бе, когато отрече че е писала коментар във фейсбук, в който открито плюе по Русия и Путин. След като отрече че такъв коментар съществува ПРЕД НАРОДНАТА ТРИБУНА нямаше достатъчно акъл да го изтрие, така и до ден днешен този коментар седи и ни напомня за излагацията.

https://www.facebook.com/severin.sabahi/posts/10203494975445229

Оттогава Елена се опитва да използва топлите чувства, които българите таят спрямо руския народ, което звучи лицемерно, поне изречено от нея. Най-големият скандал обаче дойде по-късно в кариерата й като депутат. Когато тя обяви, че ще напусне Възраждане и не се яви на някои от най-важните гласувания (например гласуването за Македония), които се състояха през 2022 г.

В социалните мрежи се появиха множество слухове дали тя не се е продала за сметка на съпартийците си. Когато става въпрос за политика, става дума и за големи суми пари. Сумите в брой често варират от стотици хиляди и стигат до милиони за незначителните гласувания в парламента, а да не говорим за по-важните такива. Това обаче бяха само слухове, докато Българска национална медия не се зае да проучи каква точно е истината. Кореспондентите на БНМ в служебното правителство и Президентството (които трябва да останат анонимни) предоставиха данни на екипа на БНМ за връзки с правителството, че Елена Гунчева наистина е взела пари, но не уточняват кой точно ѝ е платил.

От сегашните числа изглежда, че Гунчева се е оценила на около 1 млн. лв./евро, като точните числа не са ясни. Това е доста ниско според днешните стандарти, но алчността не познава граници. Числата, представени на БНМ, включват около 300 000 в брой (в лева или евро, това не е уточнено) и допълнителни 700 000+ в имущество. То представлява офис или офиси в Пловдив и може да включва и други сделки, за които кореспондентите ни не са узнали.

БНМ провери фактите, и установи, че обвиненията по адрес на Елена Гунчева в измама са ИСТИНА.

БНМ заключи още, че ако имате около 1 милион евро/лева, можете да си купите собствен депутат, а ако имате 200 милиона и повече, можете да си купите мажоритарен вот. Ако някой проявява интерес, финансовият екип на БНМ ще даде повече информация за най-вероятните кандидати да продадат гласа си. Свържете се с нас на [email protected]

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Петър Баев
Петър Баевhttps://bgnational.media/
Разследващ журналистБивш съветник по националната сигурностПравителствени отношенияЕксперт по статистика и математика

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ