8.8 C
Sofia

Можем ли едновременно да сме родолюбци и да подкрепяме глобалистите?

Публикувано на:

Голямо и болезнено разделение цари сред Българските родолюбци по повод войната в Украйна. Разбира се, мнозинството застава на страната на Русия, както се вижда и от лавинообразно растящата подкрепа за партия „Възраждане“, която единствена заема категорична позиция по въпроса – позиция, която съвпада с позицията на огромното мнозинство от Българите. Но едно малцинство, най-вече в София, по една или друга причина застава на страната на Украйна. Ще се опитаме да разберем причините за това разделение.

Лесно е да се разбере защо едната част поддържа руската страна в тази война. Първо и най-важно, на Русия симпатизира и мнозинството от Българския народ, а какъв родолюбец си, ако заставаш против народа си? Второ, за всеки, следящ голямата картинка е ясно, че това е война не между Русия и Украйна, а война между Русия и глобализма, като Украйна е удобна, Православна (и именно затова на кукловодите не им пука за жертвите, а дори искат колкото се може повече) маша за глобалистите. Знаейки това, един родолюбец няма как да застане на страната на глобализма, защото, ако в тази война той съкруши един от двата си основни противника, ще затегне още повече хватката си върху страни като България. А родолюбците знаят, че семейството е мама, татко и, дай Боже, деца, и не искат утре децата им да учат джендър-идеология в училище. Това е изявление, с което няма да се харесаме нито на едната, нито на другата страна, но историческата истина е, че Русия, нашата духовна дъщеря, на която сме дали и Православието, и писмеността, има и добрини, и грехове към България. Но в този случай е ясно чия победа би довела до по-добро бъдеще за нас.

По-трудно е да се разбере защо има наричащи себе си родолюбци или „консерватори“, които поддържат Украйна. Значителна част от тези хора поначало са русофоби, болезнени русофоби, до степен да не могат да разберат вредата за България или още по-лошо, да я разбират, но да я пренебрегват в името на омразата към Русия. Тъжно е това положение, когато мразиш повече Русия, отколкото обичаш България. Или пък смятат, че икономиката ни би пострадала при успех на Русия, което поначало е под въпрос, но най-вече показва, че парите за тях са по-важни от ценностите. Тогава трудно бихме могли да ги наречем родолюбци. Но все пак, сред родолюбците има и просто заблудени, които по някаква причина са привързани към Запада, но не осъзнават до каква степен либерализмът е проял самата същност на Запада. Те си мислят, че всичко това е временно, че като се върне Тръмп на власт, като с вълшебна пръчица ще се завърне и нормалността в САЩ (първия път върна ли се?). Съжалявам, приятели, но този кораб отдавна е отплавал. Лека-полека времето на все още нормалните хора в САЩ изтича, а твърде много детски мозъци са били промити в последните петдесетина години… Проучванията показват категорично, че младежта в САЩ е силно увредена от глобалистическата идеология, до степен двуцифрен процент да не са сигурни кой пол са. Всичко около тях проповядва джендър-идеология и заместване на населението с хора от третия свят – от любимите им филми и сериали (дори детските!), през училищната система, дори до църквите, за малцината млади, които ходят. От такива хора ли чакате консервативно бъдеще и завръщане към нормалността за САЩ, а и за васалните му Западна Европа, Великобритания, Канада, Австралия? Няма как да се случи. В контраст, Русия в момента е, за добро или лошо, най-силната и влиятелна Православна страна, която съхранява нашите изконни ценности, докато Западът вече все по-открито воюва с тях и иска да ги унищожи.

Трябва да приемете, че България НЕ Е част от Запада, и слава Богу за това! Събитията в последните две години, а и сега покрай тази война, ясно показват, че Българите, за разлика от западняците, не поддаваме на пропаганда, колкото и нагло да ни облъчват. Даже напротив, колкото по-нагли и яростни стават, толкова повече засилваме отпора. Така че нека не вземаме присърце кой ще управлява на запад. Разбира се, би било добре това да е Тръмп, но само дотолкова, че няма да бъдем натискани от „господарите“, както сме сега, и съответно няма да се червим, бъдейки управлявани от Кирчовци, и няма да се притесняваме, че в училище може да въведат джендър-идеология. Но на коренна промяна в САЩ не се надявайте. Нека да оставим западните проблеми на Запада, а да се съсредоточим върху себе си и бъдещото си място на световната сцена. Подобни времена на големи сътресения са решителните мигове, в които един народ може да увеличи относителната си геополитическа независимост. Нека не изпускаме тази възможност!

Подкрепете ни във телеграм

https://t.me/bnm_bg

Харесайте ни и във фейсбук

https://facebook.com/bgnational.media/

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Буревестник
Буревестникhttps://burevestnik-bg.com
Български подкаст за геополитика.Фейсбък група: https://facebook.com/groups/BurevestnikBG Телеграм група: https://t.me/BurevestnikBG

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ