10.5 C
Sofia

Русия: Баща убива педофил, насилвал дъщеря му, а съдът го освобождава от наказателна отговорност за убийство!

Публикувано на:

Разстроеният баща, който нападнал най-добрия си приятел, когато разбрал, че мъжът е упражнил сексуално насилие над дъщеря му, тогава шестгодишна, няма да бъде обвинен в убийство.

34-годишният Вячеслав “Слава” Матросов е заподозрян, че е намушкал с нож 32-годишния Олег Свиридов в гората край село Винтай в Русия, след като го е накарал да изкопае собствения си гроб миналата година.

Това се случва, след като Матросов намира отвратителни кадри в мобилния телефон на свой приятел, на които се вижда как Свиридов принуждава дъщеря му да извърши сексуален акт с него.

Първоначално Матросов е бил изправен пред съда за убийство, но източници, близки до делото, твърдят, че обвинението в убийство е било оттеглено със знаково решение.

Местните жители на село Винтай в югозападната Самарска област на Русия заявиха, че Матросов (на снимката със семейството си) трябва да бъде оправдан и да му бъде спестен затвор.

В седмиците след инцидента Матросов получи обществена подкрепа, включително от известни журналисти от строго контролираните руски новинарски емисии.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Местните жители на село Винтай започнаха петиция с искане работникът от завода за ракетни двигатели да бъде оправдан и да бъде освободен от затвора, след като признае за убийството, която достигна 2 500 подписа.

Свиридов заспал, а Вячеслав взел мобилния му телефон и решил да види какво гледа приятелят му – гласи петицията за Матросов.

“Всеки баща би постъпил така [би убил някого, когото е видял да малтретира детето му]. Това ще бъде пример за всички.

“Затова искаме разбиране от изпълнителната власт, Министерството на вътрешните работи и Следствения комитет”.

34-годишният Вячеслав “Слава” Матросов е заподозрян, че е намушкал с нож 32-годишния Олег Свиридов в гора близо до село Винтай в Русия, след като го е накарал сам да изкопае гроба си.

Известната телевизионна журналистка и бивш кандидат за президент на Русия Ксения Собчак заяви пред последователите си: “Всички родители се застъпват за убиеца на педофила”.

Бащата е открил в телефона на Свиридов кадри с откровено сексуално насилие, заснети, когато момичето е било на шест години.

Дъщеря му, която сега е на осем години, беше чута да пледира: “Олег, стига толкова, не мога да издържам повече. Искам да се прибера у дома”.

Местните жители на село Винтай започват петиция с искане работникът от завода за ракетни двигатели да бъде оправдан и освободен от затвора, след като признае за убийството, която достига 2500 подписа (Матросов на снимката с една от дъщерите си – не е ясно дали това е насилваното дете).

Матросов, бивш работник в завод за ракетни двигатели, винаги е отричал да е извършил убийство и сега е “доволен”, че няма да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство на Свиридов.

Освен това той вече не е длъжен да носи електронен етикет, тъй като очаква съдебен процес тази година.

Той ще бъде подведен под отговорност за “подбуждане на лице към самоубийство или опит за самоубийство чрез заплахи или обиди”, за което се предвижда максимална присъда от шест години – но често води и до наказания без лишаване от свобода.

Източник, близък до делото, заяви, че подробни съдебномедицински доказателства показват, че Матросов не е намушкал Свиридов в гората, където по-късно е намерено тялото на мъртвеца в импровизиран гроб.

Твърди се, че на Свиридов е бил поставен ултиматум да отиде в полицията и да признае, че е упражнил сексуално насилие над момичето, или да се изправи пред гнева на бащата.

Един от роднините казва, че Свиридов е бил видян жестоко пребит в деня на изчезването му през септември, повече от седмица преди тялото му да бъде намерено в импровизиран гроб край село Винтай.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Има опасения, че Свиридов е малтретирал още две деца в селото.

34-годишният Вячеслав (Слава) Матросов (на снимката с дъщерите си), чиято 8-годишна дъщеря е предполагаема жертва на Свиридов, вече не е разследван за убийство заради смъртта на Свиридов.

Матросов казва, че първоначално е съобщил за изнасилванията на местната полиция, която е започнала издирването на Свиридов, но бащата твърди, че е успял да открие предполагаемия насилник преди полицаите.

Той не отрича, че е убил Свиридов, но твърди, че педофилът “се е натъкнал на ножа по време на кавга” и твърди, че смъртта му не е умишлена.

Източници от полицията твърдят, че в телефона на починалия мъж имало отвратителни видеоклипове, които показвали брутални изнасилвания на други селски момиченца на 6 и 11 години.

Видеоклиповете показвали, че заподозреният е насилвал деца в продължение на пет години, преди Матросов да открие кадрите в телефона му.

Съобщава се също, че една от предполагаемите му жертви е била дъщеря на бившия му партньор.

Жената имала дъщеря от първия си брак – казал приятел пред вестник “Московский комсомолец”.

“Сега се оказа, че той е злоупотребявал с детето”.

Бившата жена на Свиридов не знаела нищо за предполагаемото насилие, казва приятелката, която познава Свиридов от повече от 15 години.

“Тя е много добра и грижовна майка”, каза тя. “Мога да си представя как се чувства сега, когато истината излезе наяве…

“Той постоянно се виждаше с момичетата, дъщерята на партньора му и по-голямата дъщеря на Вячеслав, в селото. На никого не му е минавало през ума какво прави с децата.

Майката на Свиридов разказва, че синът ѝ често е бил бавачка на децата на Вячеслав и двамата мъже са били дългогодишни приятели.

Не знам как се стигна дотук – каза тя, говорейки за изнасилването на дъщерята на Вячеслав.

“Сигурно е бил пиян. Най-вероятно е бил пиян. Оставили са децата си при него през цялото време.

Когато е гледал тези момичета, той се е връщал вкъщи нормално, в добро настроение.

Депутатът Оксана Пушкина призова за по-строги законови санкции, които да възпират сексуалните посегателства над деца.

“Нуждаем се от строги законодателни мерки срещу педофилите”, каза тя.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ