6.5 C
Sofia

Сергей Петров: Нека не се лъжем, ако Навални правеше това на Запад, щеше да бъде вкаран в затвора много по-бързо.

Публикувано на:

Политическият анализатор от Варна с украински произход Сергей Петров има интересен коментар за смъртта на Навални и реакцията на Запада.

Той побърза да отбележи следното:

Лицемерието е нещо грозно.

Навални първо беше националист, правеше предизборни клипове, в които сравняваше мюсюлманите с хлебарки и се подвизаваше на “Руски марш”. След това посегна към левия популизъм, виждайки, че по-лесно се приема от масовия руснак.

Нека почива в мир! Но нека либералните политици да не лицемерничат и да не се упражняват по темата! В повечето европейски държави отдавна щеше да е затворен за някоя от “крайно-десните” му кампании.

Сергей Петров(Араджиони)

Той е 100% прав в анализа си, тъй като някои западни издания вече изразиха недоволството си от възгледите на Навални, преди той да получи сериозни западни средства и да смени позицията си, работейки като чуждестранен агент под наем.

Изглежда, че Сергей е прав, че ако Навални беше на Запад, щеше да бъде вкаран в затвора много по-рано, отколкото когато беше вкаран в затвора в Русия, неговите възгледи щяха да го вкарат в горещи води. Той наричаше грузинците “глисти’, основаваше неонацистки партии, подкрепяше Путин да влезе в Грузия, наричаше неетническите руснаци хлебарки и маршируваше с неонацистите, за да превземе Москва.

Това беше неприемливо за федерация като Русия, така че Путин трябваше да се справи с него, но той направи това едва когато Навални беше спонсориран от чужди правителства, защото преди това той не беше нарушил никакви закони въпреки нео-нацистките си възгледи.

Но ако това беше на Запад, той щеше да бъде вкаран в затвора, изтрит от интернет и банковото пространство и потиснат много по-бързо, в сравнение с това, което се случи при Путин. Това показва, лицемерието на запад и че Путин е много по-демократичен и законосъобразен от всичко, което имаме на запад.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Валери Протогеров
Валери Протогеров
Магистър по международни отношения от университета в Бристол и Бакалавър по икономика от Братиславския университет. Гост-експерт в множество международни информационни сайтове. Специализирам в областта на геополитиката и икономическия процес при развиващите се държави.

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ