20.8 C
Sofia

Войната в Украйна днес 1.12.2023

Публикувано на:

Хроника на войната в Украйна днес – 1-ви декември 2023 г.

Ситуацията на фронтовете на Специалната военна операция не се е променила съществено: на участъка Бахмут руските части развиват настъпление в района на Берховското водохранилище, опитвайки се да овладеят важни от тактическа гледна точка височини край Богдановка.

На направлението Авдeевка руската армия настъпва към Новокалиново, като е заела нови позиции в горския пояс на юг. В същото време на север ВСУ настъпва към Хорловка, привличайки вниманието на руските войски.

Херсонско направление

На Херсонското направление в Кринки врагът прави няколко опита за настъпление в дълбочина на територията. Независимо от факта, че всички атаки на ВСУ са отблъснати, врагът успява леко да разшири зоната на контрол в селото, като постоянно попълва загубите чрез ротация.

Руските въоръжени сили нанесоха удар с безпилотен самолет-камикадзе по летище Долгинцево в Криви Рих, като поразиха с пряко попадение щурмови самолет Су-25 на ВВС. Ударът беше нанесен на разстояние повече от 70 км от фронта, докато друг дрон правеше настройки, което показва, че руските дронове могат да летят дълбоко в тила в условията на вражеска електронна война.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ