20.8 C
Sofia

Войната в Украйна днес 30.11 – без промяна на фронта

Публикувано на:

Споделяме нашата кратка сводка за войната в Украйна днес 30.11.

Херсонско направление

На Херсонското направление около град Кринки ситуацията по същество остава същата: украинските формирования, окопали се по ръба на горския район, се опитват да се придвижат навътре в сушата, но безуспешно.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Неуспешна атака в тила

Вчера две щурмови групи от морската пехота на украинските ВМС от направлението на т.нар. оранжерии попадат под обстрел от артилерията, а след това и от руски разузнавателни групи. В резултат на боя със стрелково оръжие украинските морски пехотинци се оттеглят и след това са евакуирани в северните покрайнини.

През нощта две вражески щурмови подразделения на две лодки направиха десант в северните покрайнини на града. В същото време беше извършена ротация на личния състав под железопътния мост, който предишния ден беше подложен на атака от страна на ВС на РФ.

В общи линии ситуацията в Кринки и действията на украинските сили се превърнаха в рутинно събитие и се свеждат до един модел: прехвърляне на левия бряг – придвижване в гората – попадане под обстрел – евакуация на десния бряг със загуби.

Основната заплаха тук обаче е, че въпреки големия брой загинали и ранени числеността на морската пехота все още им позволява да се опитат да изпълнят задачите си, като същевременно принудят руското командване да реагира.

Заключение

А през следващите седмици земята на Днепър ще замръзне и водата ще се покрие с лед, което ще увеличи вероятността от наземни десанти не само в Кринки, но и в други части на фронта, особено там, където вече има плацдарм.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ