23.5 C
Sofia

Станислав Цанов – крепител на статуквото?

Публикувано на:

Тази статия не е написана, за да се хареса на мнозинството, а за да даде различна гледна точка върху най-скорошните прояви на знакова фигури (инфлуенсъри както ги наричат в днешнове време) на българското интернет пространство. Става въпрос за Станислав Цанов и неговата последна изява, която тръгва на практика от едно място, но завършва на съвсем друго.

Тормоз от мутри или?

Преди 2 дни в събота Станислав Цанов публикува едно знаково видео, в което споделя за своя неприятен опит с една от най-знаковите фигури на българския преход. Именно станалият злощастно известен в последно време Алексей Петров. Накратко става въпрос за следното – г-н Цанов споделя за това как в България се притискат журналисти от хора с…интересна репутация. Следят се техните телефони и се отправят заплахи съвсем свободно под най-различни форми. Това е. Всъщност това не е нищо ново за нито за България, нито за света като цяло.

Разликата е възможността Станислав Цанов да създава драматизиращо съдържание и с различни емоционални похвати да влияе на своята аудитория. Може би нещата щяха да останат в руслото на нормалния скандал от сорта “аз съм журналист, следят ме, заплашват ме”, ако не беше много интересното внушение на г-н Цанов: “Няма да им гласувам“.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Как г-н Цанов подкрепя ГЕРБ, ДПС и статуквото в цялост

Истината е, че в неговата творческа кариера има различни периоди и ние ще се концентрираме само върху по-скорошните му изяви. Г-н Цанов от вече немалко време е посветил голяма част от своята дейност да разобличава тежката корумпирана среда, в която живеем. За съжаление тези разобличения към момента нямат никакъв практически резултат освен събирането на аудитория в канала му и наистина хубавата му инициатива да дарява част от парите, които получава в платформата ПАТреон (а не ПЕЙтриън).

Сега накратко ще изброя няколко ясни твърдения, за да звучи по-лесно за вас читателите:
1. Негласуването, за което призовава г-н Цанов де факто е подкрепа за ГЕРБ и ДПС, защото това са партиите с най-твърди ядра, обвързани с най-много купен, корпоративен и всякакъв друг контролиран вот. Негласуването от страна на по-неутрални избиратели, означава, че тежестта на тези ядра ще се увеличи. Просто така работят изборите и тази форма на идеалистичен бунт е откровенна тъпотия и безсмислие.
2. Станислав Цанов СЕ поддава на натиск. Затова прави въпросния материал сега след смъртта на г-н Алексей Петров. Ако не се поддаваше на натиск, отдавна щеше да ги е направил. Така че без излишно героизиране.
3. Това видео на Станислав Цанов няма за цел да предизвика положителен отзвук. Алексей Петров е мъртъв. От това видео няма как да има преки последствия по никакъв начин в реалността нито за него (защото той вече не е между нас), нито за хората, които са го изнудвали, нито пък за Цанов (отново поради причината, че г-н Петров вече не е между нас. Следователно основната цел на видеото освен да ни каже нещо, което всички знаем (че силни хора с пари и власт заплашват журналисти), е да направи внушението, че “няма смисъл да се гласува”.

В заключение ние от редакцията на БНМ може да ви кажем само – Не се поддавайте на манипулации и не се отказвайте от вашето право на глас.

Следвайте “БНМ” в ТелеграмВайбер и Фейсбук.

Вашето мнение?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

ПОДОБНИ

НАЙ-НОВИ